Dost Sterspeler en extreme PSV-aanval | SN Team van de Week 10

Foto: Dost Sterspeler en extreme PSV-aanval | SN Team van de Week 10

Bas Dost was op weg naar een prachtige overwinning met NEC bij AZ met een prachtig doelpunt en assist totdat hij naar de grond zakte. Hij kwam weer bij, stak zijn arm op en we hopen dat hij goed hersteld. Dost was al opgenomen in het zéér aanvallende SoccerNews Team van de Week en is natuurlijk de meer dan verdiende SN Sterspeler van de Week

SN Team van de Week 10: Bas Dost SN Sterspeler, extreem veel (PSV)-aanvallers

SoccerNews.nl volgt alle Eredivisie-wedstrijden op de voet en maakt na elke speelronde de balans op met het SN Team van de Week. De uitverkoren spelers zijn geselecteerd op basis van prestaties, statistieken en een flinke dosis subjectiviteit.

Het SN Team van de Week is om Dost en heel wat aanvallers gebouwd. PSV rolde namelijk in een geweldige Topper Ajax op met 5-2 en dat kwam vooral vanuit de PSV-aanvallers. Soms kom je niet om sommige spelers heen en het SN Team van de Week is dan niet beroerd om voor iedereen een positie te creëren. Dat levert dit bijzondere elftal op: AANVALLUH!

Keeper: Vasilios Barkas (FC Utrecht)

We kunnen ook aanvallen omdat we met Vasilios Barkas een uitstekende keeper in het doel hebben gezet. De FC Utrecht-goalie was hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor het puntje bij Fortuna Sittard. In de strijd tegen degradatie (want daar zit Utrecht nu in) is elk puntje vitaal en Barkas hield een toch niet heel slecht ingeschoten penalty van Alen Halilovic tegen. Verder had Barkas liefst 7 reddingen in huis en had Fortuna een verwachte doelpuntenscore van 2.09. Met Barkas levert dat dus niet altijd een doelpunt op.

Verdediger: Alfons Sampsted (FC Twente)

Achterin willen we bij het SN Team van de Week 10 niet alleen tegenhouden maar ook creëren en scoren. Nou dan zitten we met deze drie verdedigers goed. Te beginnen met Alfons Sampsted van FC Twente. De club uit Enschede verraste Feyenoord in De Grolsch Veste en Sampsted was uitblinker. De verdediger leverde een assist en had 2 uitstekend geslaagde tackles.. Hij won liefst 11 ballen terug en verdedigde 7 keer uit.

Verdediger: Benaissa Benamar (FC Volendam)

We hebben gewoon twee verdedigers van FC Volendam geselecteerd. Weinige verdedigers drongen door tot de voorselectie, maar Benaissa Benamar drong zelfs door tot de definitieve selectie van 11. Benamar scoorde namelijk in het belangrijke treffen met Excelsior (3-1 winst). Volendam verwees Ajax daardoor naar de historische laatste plaats. Komende week wacht het inhaalduel tussen beide clubs die zijn verwikkeld in een vroege strijd tegen degradatie, net als FC Utrecht dus.

Verdediger: Josh Flint (FC Volendam)

Maar voor nu is het even feest aan De Dijk, want ook Josh Flint schopte het tot het SN Team van de Week 10. Hij was vooral aanvallend erg sterk en daar hebben we deze keer extra opgelet. Flint gaf een assist en creëerde kansen. Ook voerde hij de meeste passes uit met 68, waarvan er 61 aankwamen (90 procent).

Rechtervleugelspeler: Johan Bakayoko (PSV)

We gaan gewoon door op de aanvallende toer door Johan Bakayoko op de rechtervleugel te posteren. De jonge hond van PSV (20) kan met zijn snelheid en conditie met gemak de gehele rechterflank bestrijken. Mede dankzij zijn vleugelflitsen speelde PSV een uitstekende tweede helft tegen Ajax. Zo leverde hij niet alleen 1 assist, hij dribbelde er ook nog eens op los. Slecht 1 van de 10 dribbels werd niet goed uitgevoerd (90 procent) en daarnaast won hij ook de meeste duels van iedereen op het veld: 12.

Middenvelder: Luuk Brouwers (sc Heerenveen)

We moeten toch een beetje voor de balans zorgen, en Luuk Brouwers is een beetje een balansman. Maar wees niet getreurd, hij is ook een scorende middenvelder. Dus kom maar bij het SN Team van de Week 10, Luuk! Want onze balansman die erg sterk in de duels is, scoorde twee keer tegen Heracles Almelo. Het leverde zijn Heerenveen de zege (3-0) op en hem een plekje in een heel mooi aanvallend elftal.

SN Team van de Week 10.

Middenvelder: Stije Resink (Almere City)

Ook de andere middenvelder Stije Resink van Almere City is vrij aanvallend ingesteld. Zo raakte hij de lat met zijn schot in het duel met Go Ahead Eagles (0-0). Verder kwam hij op veel statistieken bovendrijven in dit duel tegen het zo sterk gestarte Go Ahead. Hij gaf de meeste passes (38, voerde de meeste dribbels uit (2) en won de meeste duels (9). Allround Resink verdient een plaatsje in dit keurkorps.

Linkervleugelspeler: Hirving Lozano (PSV)

En aan de linkerkant hebben we weer iemand van PSV. De PSV-aanvallers waren zo goed dat ze ervoor zorgden dat de club uit Eindhoven hofleverancier werd. Hirving Lozano was de allerbeste van allemaal tegen Ajax met een hattrick. Hij gebruikte alles om te scoren. Schoot knap de gelijkmaker (1-1) binnen, en zorgde met een intikker na een puike PSV-aanval voor de 4-2. De 5-2 van Lozano was erg bijzonder. Hij gleed de bal in het doel op wilskracht en misschien wel met de hand van Lozano.

Schaduwspits: Manfred Ugalde (FC Twente)

Een aanvallende topper is terug te vinden bij FC Twente. Manfred Ugalde deed Feyenoord pijn door bij allebei de Twente-doelpunten betrokken te zijn. Ook raakte hij nog een keer de lat. Feyenoord had handen en voeten en 4 overtredingen nodig om Ugalde af te stoppen. Bovendien won de Costa Ricaanse aanvaller ook nog 12 duels, het meeste van iedereen op het Enschedese veld. Ugalde hoort er gewoon in en omdat hij van de spitsen het beste is in de schaduw, zetten we Ugalde schaduwspits.

Spits: Luuk de Jong (PSV)

Want met de twee spitsen die we bij het SN Team van de Week 10 hebben geselecteerd worden we dubbel topscorer van welke competitie dan ook. Luuk de Jong scoort altijd en overal. Hij besliste al eens topwedstrijden in Spanje en de Europa League-finale, maar ook toppers in Nederland zet hij naar zijn hand. De aanvalsleider van PSV maakte de belangrijke 2-2 na rust en zette zijn elftal op het goede spoor. Bovendien gaf hij ook nog een assist en creëerde hij de meeste kansen (4). De Jong is een zekerheidje aan het worden in het SN Team van de Week 10.

Spits en SN Sterspeler van de Week 10: Bas Dost (NEC)

Normaal gesproken staat De Jong altijd met Santiago Giménez en Vangelis Pavlidis voorin. Die laatste heeft de laatste schifting niet overleefd en de Mexicaanse Feyenoord-spits kwam er niet aan te pas in Enschede. Wie wel uitblonk op meerdere manieren was Bas Dost. De Nederlandse goalgetter speelt tegenwoordig bij NEC en leidde zijn ploeg richting een zege (1-2). De snelle 1-0 in Alkmaar was een geweldige volley van Dost, die ergens in de verte wel wat leek op die ene van Marco van Basten. Dost gaf daarna ook de assist op de 2-0 van Magnus Mattsson. Dost is extreem sterk in de duels want hij won er liefst 14. Het allerbelangrijkste duel vocht hij tegen het einde van de wedstrijd uit toen hij plots naar de grond zakte. Hij kwam gelukkig na behandeling snel weer bij kennis en stak zijn hand op van teken dat het goed was. Laten we hopen op een snel herstel voor de topspits en SN Sterspeler van de Week 10. Beterschap Bas!

Zou jij ook met zoveel aanvallers gaan spelen?

  • Ja natuurlijk, aanvalluh!
  • Nee, dit is gekkenwerk
116+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

22:12
0+
Vincent Janssen in zak en as: “Geen woorden voor”
22:08
27+
‘Arsenal met enorme zak geld naar Ajax’
21:51
100+
‘PSV maakt fout met Sergiño Dest’
21:40
138+
‘Bizarre Ajax-klapper in zomer’
21:30
64+
‘Xavi Simons uit Oranje-basis’
21:23
152+
‘Stuntdeal met Frimpong, Mbappé én Davies’
21:11
341+
‘PSV slaat grote transferslag’
21:02
25+
‘Paris Saint-Germain neemt zondag afscheid van Kylian Mbappé’
20:54
243+
Dit is waarom Dest niet bij PSV blijft
20:32
595+
Graham Potter wil niet naar Ajax
20:27
83+
Van Bommel: “We gaan hier zo snel mogelijk weg”
20:21
308+
‘Henderson kiest nieuwe Ajax-trainer’
20:09
362+
Opeens ‘bizarre’ Sergiño Dest-wending
20:06
25+
Opvallend: geen Florian Wirtz of Paulo Dybala in de basis
19:37
13+
Perfectionistische Pavlidis niet tevreden met eigen cijfers: ‘Assists moeten omhoog’
18:48
23+
Aston Villa-coach over Conference League-duel: ‘Grootste uitdaging van het jaar’
18:29
37+
Clubicoon Van der Maarel krijgt afscheidswedstrijd van FC Utrecht
18:00
32+
Keuzes voor de TV: Europapa of Europa League?
17:31
26+
Union Saint-Gilloise pakt de Belgische beker tegen ‘Nederlands’ Royal Antwerp
17:05
60+
Onbegrip na aankondiging Premier League prijs: ‘Hoe kan hij er niet tussen staan?’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie