City lachende derde: ook Arsenal onderuit

In navolging van Liverpool heeft ook Arsenal averij opgelopen in de Engelse titelstrijd. De Londenaren kregen dé kans om de koppositie over te nemen, maar verloren in eigen huis van Aston Villa: 0-2.

Aston Villa triomfeert bij Arsenal

Liverpool verloor zondagmiddag met 0-1 van Crystal Palace, waardoor Arsenal de uitgelezen kans kreeg om de eerste plaats over te nemen van Manchester City. De manschappen van Mikel Arteta troffen in Aston Villa wel een geduchte tegenstander. Arsenal creëerde voor rust wel een aantal goede kansen, maar slaagde er niet in om deze te benutten. Aan de andere kant raakte Ollie Watkins zelfs de binnenkant van de paal.

Arsenal beet zich ook in de tweede helft stuk op de sterke defensie van Aston Villa. De bezoekers uit Birmingham wisten in de eindfase zelfs een fraaie overwinning uit het vuur te slepen. Leon Bailey zorgde in de 84ste minuut voor de openingstreffer in het Emirates Stadium, dat drie minuten later helemaal stil viel. Watkins pikte alsnog zijn doelpunt mee door de 0-2 te produceren.

Manchester City is daarmee de lachende derde in de Premier League. De sterrenformatie van Pep Guardiola won zaterdag al met ruime cijfers van Luton Town, waardoor zij nu fier aan kop gaat. Arsenal staat op basis van doelsaldo nog wel boven Liverpool.

Scoreverloop: 0-1 (84′) L. Bailey, 0-2 (87′) O. Watkins

Gaat Manchester City wéér kampioen worden?