Fiorentina naar halve finale, penalty-killer Martínez held bij Aston Villa

Aston Villa en Fiorentina hebben de halve finale van de Conference League bereikt. Waar de Engelsen pas na penalty’s wonnen, lukte dat Fiorentina in de verlenging.

Aston Villa wint penalty’s van Lille

Aston Villa had een week geleden in Engeland met 2-1 gewonnen van Lille, waardoor het de favoriet was voor het bereiken van de volgende ronde. Dat kreeg het echter lastiger voor elkaar dan gedacht. Binnen een kwartier stond LOSC Lille namelijk al op een voorsprong, nadat Yusuf Yazici de openingstreffer maakte.

Het betekende dat beide partijen op gelijke hoogte stonden en dat alles weer opnieuw begon. Twintig minuten voor tijd maakte Benjamin André de tweede treffer voor Lille, waardoor de thuisploeg door leek te gaan. Matty Cash schoot Aston Villa echter de verlenging in, waarna niet meer werd gescoord. Na strafschoppen won Aston Villa.

Moeizaam Fiorentina heeft verlenging nodig

Voor Fiorentina was het uitsluitend zaak om thuis van Viktoria Pilsen te winnen. Afgelopen week eindigde het duel namelijk in een doelpuntloos gelijkspel. Eenvoudig ging het donderdagavond echter niet. Ondanks een rode kaart voor de bezoekers, lukte het de Italianen maar niet om te scoren.

Een verlenging was nodig om op voorsprong te komen. Na twee minuten was het al raak via Nicolás González. Viktoria Pilsen moest vervolgens proberen om terug in de wedstrijd te komen en gaf daarbij veel ruimte weg. Daar profiteerde Fiorentina van, dat uiteindelijk met 2-0 won.