“Hij viel me direct op toen we met PSV tegen Feyenoord speelden”

Foto: “Hij viel me direct op toen we met PSV tegen Feyenoord speelden”

Roger Schmidt mocht zich ruim een week geleden tot de kampioen van Portugal kronen met zijn SL Benfica. Eén van de sleutelspelers in zijn selectie was Fredrik Aursnes, die voor een relatief kleine transfersom (zo’n twaalf miljoen euro) afgelopen zomer overkwam van Feyenoord.

Schmidt lyrisch over Aursnes: ‘Ik wist niet dat hij zó goed was’

“Fredrik is een supergreep geweest, een sleutelspeler in het team. Aursnes viel me direct op toen we met PSV tegen Feyenoord speelden. Maar ik zeg eerlijk: ik wist niet dat hij zó goed was”, vertelt Schmidt over de Noorse middenvelder, die ook veel als rechtsback werd ingezet dit seizoen, in het Algemeen Dagblad.

“Ik had na zijn overstap hoge verwachtingen, maar hij heeft ze nog overtroffen. Hij is zo’n speler waar we het over hadden: compleet. Voetbaltechnisch prima, fysiek sterk. En hij heeft zich bij Benfica nog doorontwikkeld van een controlerende middenvelder naar iemand die ook als buitenspeler uit de voeten kan én die ik als rechtsback heb gebruikt. Of we nog meer types-Aursnes op het oog hebben in Nederland? Haha, we zullen zien.”

Kökcü en Kerkez

Volgens de laatste geruchten wil Schmidt graag Orkun Kökcü (ook Feyenoord) en Milos Kerkez (linksback van AZ) naar Lissabon lokken. Eerder werd PSV’er Erík Gutiérrez nog genoemd in de wandelgangen, maar hij lijkt niet langer in beeld.

Aursnes is wereldtop-materiaal

  • Eens
  • Oneens
354+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie