Dit zijn de opstellingen van de eerste CL-duels: oud-Ajacied start tegen Napoli

Foto: Dit zijn de opstellingen van de eerste CL-duels: oud-Ajacied start tegen Napoli

Op woensdagavond gaat de vierde speelronde van de Champions League verder. De wedstrijden Real Sociedad – Benfica en Napoli – Union Berlin zorgen voor een goed begin van een mooie avond.

Alles of niets voor Benfica

Afgelopen seizoen was Benfica dé verrassing tijdens deze fase van de Champions League. Tegen alle verwachtingen in ging Benfica met mooi voetbal door naar de laatste zestien van Europa. Dit seizoen gaat het een stuk minder bij de Portugese club. De eerste drie wedstrijden werden allemaal verloren. In de derde speelronde ging de club met 0-1 onderuit tegen Real Sociedad. De Spaanse ploeg verrast ondertussen met een eerste plaats. Er werd twee keer gewonnen en eenmaal gelijkgespeeld tegen Internationale, waardoor de club nu eerste staat in groep D.

Roger Schmidt moet het zonder Orkun Kökçü doen tegen Sociedad. De Turks international is momenteel geblesseerd, waardoor hij niet mee kan doen. Oud-Feyenoorder Fredrik Aursnes staat wel weer in de basis bij Benfica. Naast Kökçü is ook oud-Ajacied David Neres er niet bij wegens blessureleed. Aan de Spaanse kant start Takefusa Kubo wederom in de basis. De jonge Japanner is geweldig aan het seizoen begonnen en heeft al meerdere wedstrijden van Sociedad beslist.

Napoli – Union Berlin

Met Rudi Garcia als trainer gaat Napoli opzoek naar nog een succesvol jaar. Met twee overwinningen uit drie wedstrijden in de Champions League ligt de ploeg weer op koers om te overwinteren. Er werd alleen van Real Madrid verloren en verder werd er in de derde speelronde, met enig geluk, gewonnen in Berlijn. Union Berlin verkeerd daarentegen in zwaar weer en heeft pas twee keer gewonnen dit seizoen. Ondanks alle nederlagen staan de fans nog altijd achter succestrainer Urs Fischer. De club heeft in de Champions League al goed spel laten zien, maar het zit de spelers tot op heden niet mee. Union moet dan ook winnen als ze nog willen overwinteren in de Champions League.

Fischer geeft Sheraldo Becker het vertrouwen voor dit belangrijke duel. De oud-Ajacied scoorde al twee keer in de Champions League dit seizoen. Tegen Braga was hij trefzeker, maar ondanks zijn doelpunten verloor Union toen met 2-3. Napoli moet het tegen de Duitse club doen zonder Victor Osimhen, maar met Giacomo Raspadori staat er een uitstekende vervanger die ze in Amsterdam nog wel zullen kennen.

Gaan Benfica en Union Berlin eindelijk punten pakken?

  • Ja, het geluk valt een keer de goede kant op
  • Nee, ze zijn niet goed genoeg dit seizoen
22+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie