Johan Derksen gaat los over ‘1,5 miljoen-drama’

Foto: Johan Derksen gaat los over ‘1,5 miljoen-drama’

Johan Derksen is zeer kritisch op het besluit van prinses Amalia om te stoppen met het terugstorten van haar toelage van 1,5 miljoen euro per jaar. Derksen zegt er problemen mee te hebben en vindt het een zeer ongemakkelijke situatie ten opzichte van gezinnen die heel moeilijk kunnen rondkomen.

Johan Derksen kraakt besluit prinses Amalia

Drie jaar geleden maakte Amalia nog bekend dat ze haar toelage van 1,5 miljoen euro per jaar zou terugstorten. “Ik vind dat ongemakkelijk zolang ik daar weinig als tegenprestatie tegenover kan stellen en andere studenten het zoveel moeilijker hebben, zeker in deze onzekere coronatijd”, vertelde ze destijds, geciteerd door Mediacourant.nl.

Amalia studeert inmiddels nog, maar ze maakte recentelijk bekend dat ze per 1 januari 2025 stopt met het terugstorten van de toelage. “Amalia wil die 1,5 miljoen weer opstrijken. Het is nu mooi geweest, zegt ze”, waarmee presentator Wilfred Genee het onderwerp aankaartte bij Vandaag Inside.

Derksen toont onbegrip over besluit Amalia

Derksen vertelde het er lastig mee te hebben. “Ja, ja, ze heeft er recht op, maar ik vraag me dan altijd af hoe zo’n bericht valt bij al die gezinnen die niet rond kunnen komen en waar al die kinderen zonder eten naar school moeten. Ik vind het nogal wat. De beveiliging wordt uit een ander potje gedaan, dus daar gaat het dan niet om.” Het gaat dan om een kantoor en werkruimte volgens Derksen, die het eigenlijk onbegrijpelijk vindt dat het om zo’n hoog bedrag gaat. “Dan denk ik: ik vind 1,5 miljoen wel heel veel geld hoor. Als zij het hele jaar in Spanje wil zitten, en dan wil ze natuurlijk ook nog goed zitten in Spanje, dan kost dat wat centen, maar dan passen ze de ouders maar bij, hè? Dat moeten wij ook doen als onze kinderen een jaar naar Amerika willen ofzo.”

Genee stelde vervolgens dat het met het eigen vermogen van de Oranjes wel goed zit. “Het is een van de rijkste families ter wereld toch, begrijp ik, onze koninklijke familie?” Toch valt het volgens Derksen allemaal niet te begrijpen. “a, ja. Ze laten alles door de staat financieren, maar ik vind het heel onverstandig van dat meisje. Ze heeft er afstand van gedaan, maar nu wil ze het weer hebben, want ze wil anders gaan leven. Ja, iedereen van die leeftijd wil graag anders gaan leven, hè. Zij krijgt van de staat 1,5 miljoen en dan gaat Rutte het helemaal goed zitten praten. Nou, ik heb er ontzettend veel problemen mee.”

Amalia niet de slimste?

Valentijn Driessen kwam vervolgens met een verrassende redenering op de proppen. “Zij studeert toch gewoon en volgend jaar ook nog? Wat is dan het verschil tussen nu en volgend jaar? Het komt omdat ze gewoon niet mee kunnen op school natuurlijk. Dat is toch de truc?” Volgens de voetbalverslaggever is Amalia gewoon niet de slimste, waar Derksen mogelijk ook voor vreest. “Dat is ook het gevaar van dit hele systeem. Als de oudste toevallig een domoor eerste klas is, zitten we daar hun hele leven mee opgescheept als koning of koningin.”

SNtertainment

SoccerNews staat nu niet alleen meer op het veld, naast het veld en op de tribune, maar we komen ook tot diep in de kleedkamer. Met SNtertainment weet jij het laatste voetbalentertainmentnieuws, Soccerjuice en bijzondere achtergronden. Zo ben jij écht van alles op de hoogte, tot in de slaapkamer.

Snap jij het besluit van Amalia?

  • Ja, volkomen begrijpelijk
  • Nee, belachelijk besluit
738+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie