Liverpool keihard onderuit, AS Roma wint Italiaans onderonsje

Liverpool lijkt in de kwartfinale van de Europa League te gaan stranden. Het team van Jürgen Klopp ging donderdagavond tegen Atalanta Bergamo hard met 0-3 onderuit.

Grote zege Atalanta op Liverpool

Klopp hoopte dit voetbaljaar bij Liverpool met een Europese prijs afscheid te nemen, maar die kans is verder weg dan ooit. Atalanta slaagde er namelijk in om op Anfield aan het langste einde te trekken en maar liefst driemaal te scoren. Daardoor is Liverpool na het eerste duel al nagenoeg uitgeschakeld.

In de laatste tien minuten voor rust zorgde Gianluca Scamacca voor de openingstreffer. De aanvaller was in minuut 60 ook verantwoordelijk voor het tweede doelpunt, waardoor Liverpool alles in het werk stelde om de stand om te draaien. Mario Pasalic bezorgde de thuisploeg vervolgens de genadeklap.

Benfica, AS Roma en Bayer Leverkusen winnen ook

Ook Benfica, AS Roma en Bayer Leverkusen pakten in de Europa League een overwinning. De Portugezen waren met 2-1 te sterk voor Olympique Marseille. Rafa Silva en Angel Di Maria maakten de eerste twee treffers, waarna Pierre-Emerick Aubameyang zijn ploeg nog enige hoop gaf met de aansluitingstreffer.

AS Roma ging op bezoek bij landgenoot AC Milan en had aan een doelpunt van Gianluca Mancini voldoende om een zege te boeken (0-1). Bayer Leverkusen deed er tegen West Ham United lang over om te scoren, maar zeven minuten voor tijd was het via Jonas Hofmann alsnog raak. Victor Boniface maakte kort voor het einde de 2-0.