Sheraldo Becker

Leeftijd: 29

Het laatste nieuws over Sheraldo Becker

Sheraldo Becker is een Nederlandse rechtsbuiten. In januari 2024 maakte de international van Suriname de overstap van 1. FC Union Berlin naar Real Sociedad.

  • Becker speelt momenteel voor Real Sociedad
  • De aanvaller kwam in 2024 over van 1. FC Union Berlin
  • Hij doorliep de jeugdopleiding van Ajax
  • Becker speelde eveneens voor PEC Zwolle en ADO Den Haag
  • Hij is A-international van Suriname

Clubcarrière

Becker zag op 9 februari 1995 het levenslicht in Amsterdam. De vleugelaanvaller komt uit een echte voetbalfamilie, aangezien maar liefst drie neven ook in het betaald voetbal actief zijn: Luciano en Furdjel Narsingh en Javairô Dilrosun. Becker maakte via een talentendag indruk op Ajax, waar hij in 2004 werd opgenomen in de jeugdopleiding.

Debuut bij Jong Ajax

Becker tekende in de zomer van 2011 een driejarig contract bij Ajax. De rechtsbuiten debuteerde op 14 oktober 2013 namens Jong Ajax als profvoetballer, tegen Fortuna Sittard (0-3 nederlaag) in de Eerste Divisie. Na afloop van het seizoen 2013-2014 mocht Becker mee op een trainingstrip naar Indonesië om kort daarna een nieuwe contractverlenging aan te gaan.

Huurling bij PEC Zwolle

In januari 2015 maakte Becker bij Ajax kenbaar dat hij uitgeleend wilde worden aan een Eredivisie-club. Zijn club werd het hierover eens met PEC Zwolle, waar hij debuteerde in een met 4-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen NAC Breda. In twaalf wedstrijden (één doelpunt, twee assists) maakte hij voldoende indruk om een tweede seizoen in PEC-tenue te verdienen. Ditmaal noteerde de Amsterdammer in alle competities 26 wedstrijden, waarin hij vier goals en vijf assists produceerde.

Drie seizoenen ADO

Na anderhalf jaar bij PEC Zwolle keerde Becker terug bij Ajax. De razendsnelle aanvaller had goede hoop dat hij een kans zou krijgen in de hoofdmacht, maar niets bleek minder waar. In augustus 2016 besloot de clubleiding om hem te verkopen aan ADO Den Haag. In de residentiestad tekende Becker voor de duur van drie seizoenen. Gedurende zijn Haagse verblijf noteerde Becker dertien doelpunten en twintig assists in 95 officiële wedstrijden.

In het shirt van Union Berlin (Pro Shots)

Smaakmaker in Berlijn

Becker verlengde zijn aflopende contract bij ADO Den Haag niet. In de zomer van 2019 maakte de rechtsbuiten de overstap naar Bundesliga-promovendus 1. FC Union Berlin. Becker kwam in zijn eerste seizoen niet verder dan veertien officiële wedstrijden, maar per seizoen kwam hij steeds vaker in actie voor de Duitse traditieclub. Vooral in 2022-2023 maakte de aanvaller indruk met Union Berlin, dat in de Europa League zelfs zijn oude club Ajax uitschakelde.

Becker eindigde in het seizoen 2022-2023 zelfs in de dubbele cijfers qua doelpunten (twaalf) en assists (tien). Met 1. FC Union Berlin wist de aanvaller een Champions League-ticket te veroveren. Hij scoorde tegen SC Braga zelfs tweemaal in de thuiswedstrijd tegen SC Braga (2-3), maar kon niet verhinderen dat de Duitsers al in de groepsfase werden uitgeschakeld met twee punten. Becker maakte in januari 2024 de overstap naar Real Sociedad.

Real Sociedad

Op 23 januari 2024 maakte Becker zijn debuut voor Real Sociedad. In de Copa del Rey-wedstrijd tegen Celta de Vigo (1-2 overwinning) wist de aanvaller meteen te scoren.


Interlandcarrière

Becker doorliep verschillende vertegenwoordigende jeugdelftallen van Nederland. Op 5 juni 2021 debuteerde de razendsnelle aanvaller als A-international, maar niet voor het Nederlands elftal. Onder bondscoach Dean Gorré maakte hij tegen Bermuda zijn eerste minuten voor Suriname en met twee doelpunten had hij meteen een groot aandeel in de 6-0 overwinning.

Laatste update: 12 februari 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie