Unicum: Becker en Doekhi krijgen vrouwelijke coach

Foto: Unicum: Becker en Doekhi krijgen vrouwelijke coach

Achter Union Berlin zit een prachtig verhaal. De laatste jaren veranderde alles wat trainer Urs Fischer aanraakte in goud. Union komt zelfs uit in de Champions League, maar de prestaties blijven dit seizoen achter. De club is hekkensluiter van de Bundesliga en heeft voor het laatst op 26 augustus een wedstrijd gewonnen. Fischer is nu ontslagen. Door deze keuze schuift de club een aantal mensen door waardoor er een unicum is ontstaan in de Duitse voetbalwereld. Marie-Louise Eta wordt namelijk de eerste vrouwelijke assistent-coach ooit in de Bundesliga.

Van prof naar trainster

Aan het begin van dit seizoen begon Eta als assistent bij de jeugd van Union Berlin. Marco Grote was daar de hoofdtrainer van en hij wordt nu naar voren geschoven als interim-trainer voor het komend duel. Eta schuift dus mee met Grote en mag nu aan het werk gaan met de grote jongens van de club. Met Sheraldo Becker, Danilho Doekhi en een Robin Gosens spelen bij Union drie bekende voetballers die ook in de Eredivisie hebben gebald. Eta zal de eerste vrouw zijn die tijdens een Bundesliga-duel op de bank plaats zal nemen als assistent-coach.

De 32-jarige coach speelde tijdens haar actieve carrière onder andere bij HSV en Werder Bremen. Nadat ze in 2018 haar loopbaan beëindigde ging ze voor haar trainerspapieren. Zo begon ze in Bremen bij de jeugdelftallen van de club, maar stapte ze later over naar de Duitse nationale ploegen. Hier is ze twee jaar assistent-coach geweest van verschillende teams voor vrouwen. Tot ze dit seizoen dus bij Union Berlin belande.

Kan Union Berlin nog uit dit dal klimmen?

  • Ja, ze hebben genoeg kwaliteit de nieuwe coaches lossen het op
  • Nee, de ploeg komt er niet meer bovenop
128+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie