Danilho Doekhi

Leeftijd: 25

Het laatste nieuws over Danilho Doekhi

Danilho Doekhi is een Nederlandse verdediger. In de zomer van 2021 stapte hij transfervrij over van Vitesse naar het Duitse 1. FC Union Berlin.

  • Doekhi speelt voor het Duitse 1. FC Union Berlin
  • De verdediger brak door in het shirt van Vitesse
  • Hij doorliep de jeugdopleiding van Ajax

Clubcarrière

Doekhi werd op 30 juni 1998 geboren in Rotterdam. De neef van oud-voetballer Winston Bogarde begon zijn voetbalcarrière bij amateurclub XerxesDZB, waar hij zich in de kijker speelde bij Excelsior. Voor de Kralingers maakte de centrale verdediger zijn debuut in het profvoetbal: op 6 maart 2016 mocht hij invallen tijdens de met 2-0 verloren Eredivisie-wedstrijd tegen AZ. In de 81ste minuut viel Doekhi in voor Stanley Elbers.

Ajax

Enkele maanden na zijn Eredivisie-debuut maakte Doekhi de overstap naar Ajax, waar hij een contract voor drie seizoenen ondertekende. In het seizoen 2017-2018 speelde de verdediger voor Jong Ajax, dat geschiedenis schreef door als eerste Jong-elftal ooit het kampioenschap binnen te slepen in de Keuken Kampioen Divisie. Doekhi speelde dat jaar 33 van de 38 wedstrijden, waaronder de kampioenswedstrijd tegen MVV Maastricht (2-1 overwinning).

Jong Ajax kon in het seizoen 2018-2019 beschikken over een uitstekende lichting. Noussair Mazraoui wist binnen Ajax de beste ontwikkeling door te maken, maar ook spelers als Mitchel Bakker, Mees en Dani de Wit, Carel Eiting, Jurgen Ekkelenkamp, Azor Matusiwa, Danilo Pereira, Noa Lang, Ché Nunnely en Kaj Sierhuis behoorden dat jaar tot het keurkorps van trainer Michael Reiziger.

Vitesse

Waar verschillende medespelers de A-selectie van Ajax bereikten, daar speelde Doekhi geen minuut voor het hoogste elftal. In de zomer van 2018 koos de centrale verdediger voor de overstap naar Vitesse. In Arnhem tekende hij een contract voor vier seizoenen. Doekhi debuteerde op 30 september 2018 in de A-selectie van zijn nieuwe club, maar dit bleek geen succes. In de uitwedstrijd tegen Feyenoord (2-1 nederlaag) werd hij met een rode kaart (tweemaal geel) van het veld gestuurd.

Doekhi kreeg in zijn vierde wedstrijd voor Vitesse opnieuw een rode kaart: op bezoek bij PSV (1-0 nederlaag) werd hij al binnen het kwartier weggestuurd. Een forse tegenvaller voor de Rotterdammer, die gaandeweg het seizoen alsnog een gewaardeerde kracht werd in Arnhem. Doekhi bleef tot en met het seizoen 2021-2022 een vaste waarde bij Vitesse, waarmee hij onder meer ervaring opdeed met het spelen van een bekerfinale (verloren van Ajax) en Europees voetbal.

1. FC Union Berlin

Vitesse was zeer tevreden over Doekhi, maar desondanks besloot hij zijn aflopende contract in 2022 niet te verlengen. De verdediger koos voor een transfervrije overstap naar het Duitse 1. FC Union Berlin. Zijn debuut voor de Bundesliga-club maakte Doekhi op 27 augustus 2022 in de met 1-6 gewonnen uitwedstrijd tegen Schalke 04. Met een assist had hij een aandeel in deze monsterscore.

Doekhi veroverde in zijn eerste seizoen bij Union Berlin meteen een basisplaats. In maart 2023 had de verdediger zelfs een aandeel in het uitschakelen van Ajax in de Europa League. Na de 0-0 in Amsterdam won de Berlijnse club thuis met 3-1, mede dankzij een assist van de Nederlander. Doekhi, die het seizoen afsloot met 36 wedstrijden en zes doelpunten op de teller, had een belangrijk aandeel in het behalen van een Champions League-ticket.

Laatste update: 3 juni 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie