Jurgen Ekkelenkamp

Leeftijd: 24

Het laatste nieuws over Jurgen Ekkelenkamp

Jurgen Ekkelenkamp is een Nederlandse middenvelder. Sinds augustus 2022 komt hij uit voor het Belgische Royal Antwerp FC.

  • Ekkelenkamp speelt momenteel voor Royal Antwerp FC
  • In 2023 won hij de Belgische dubbel
  • Hij speelde eerder voor Ajax en Hertha BSC
  • De middenvelder werd bekend als ‘Ronaldo-gooier’

Clubcarrière

Ekkelenkamp werd op 5 april 2000 op de wereld gezet in Zeist. Hij speelde in de voetbalacademie van zowel FC Omniworld (later Almere City FC) en Ajax. De middenvelder doorliep verschillende jeugdelftallen van Ajax en werd gedurende deze periode tevens jeugdinternational.

Ajax

Ekkelenkamp debuteerde in het seizoen 2017-2018 in het betaald voetbal namens Jong Ajax. Op 9 april 2018 wist hij meteen een doelpunt op te eisen in de met 2-5 gewonnen uitwedstrijd tegen FC Den Bosch. Nog dezelfde maand liet trainer Erik ten Hag de middenvelder voor het eerst opdraven in de A-selectie van Ajax, dat met 4-1 wist te winnen van VVV-Venlo. Ook in de gewonnen Eredivisie-wedstrijden tegen AZ (3-0) en Excelsior (1-2) mocht Ekkelenkamp kort voor tijd invallen.

In het seizoen 2018-2019 speelde Ekkelenkamp verreweg de meeste wedstrijden voor Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie (21 keer). In de hoofdmacht van Ajax werd er vijf keer een beroep gedaan op de middenvelder. Ekkelenkamp won de landstitel en de KNVB Beker met de Amsterdammers, maar hij liet zich vooral gelden bij zijn Champions League-debuut tegen Juventus door een counter eruit te halen met een professionele overtreding op Cristiano Ronaldo. Hij kreeg daarmee de bijnaam Ronaldo-gooier.

(Pro Shots)

Het voortijdig beëindigde seizoen 2019-2020 leverde een soortgelijk beeld op. Ekkelenkamp speelde acht wedstrijden voor Ajax 1 en mocht 21 keer opdraven voor Jong Ajax. Dat beeld kantelde in het seizoen 2020-2021: 23 wedstrijden voor de hoofdmacht en zes voor de Amsterdamse beloften. Ekkelenkamp had een aandeel in het veroveren van de dubbel door af en toe zijn doelpunten mee te pikken. Twee treffers maakte de middenvelder in de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo, dat met historische cijfers werd verslagen (0-13).

Hertha BSC

In augustus 2021 maakte Ekkelenkamp de overstap naar Hertha BSC, dat zo’n drie miljoen euro betaalde aan Ajax. Bij zijn Bundesliga-debuut tegen Greuther Fürth (2-1 zege) had de oud-Ajacied welgeteld 87 seconden nodig om de gelijkmaker op het bord te zetten. De middenvelder scoorde eveneens in de competitiewedstrijden tegen Eintracht Frankfurt (1-2 zege) en Bayern München (1-4 nederlaag). Zijn aandeel voor de club uit Berlijn bleef beperkt tot 22 gespeelde wedstrijden.

(Pro Shots)

Royal Antwerp FC

Een jaar na zijn komst naar Hertha BSC nam Ekkelenkamp alweer afscheid. De Nederlander koos voor een vierjarig contract bij het Belgische Royal Antwerp FC, dat zo’n vierenhalf miljoen euro neertelde voor diens handtekening. Trainer Mark van Bommel liet hem debuteren in de competitiewedstrijd tegen KAS Eupen (0-1 overwinning) middels een invalbeurt direct na rust. Met zes doelpunten en negen assists leverde Ekkelenkamp een positieve bijdrage aan het kampioenschap van 2023.

Laatste update: 6 juni 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie