Kritiek op Ekkelenkamp neemt toe: “Zet Stengs op die plek”

Foto: Kritiek op Ekkelenkamp neemt toe: “Zet Stengs op die plek”

Antwerp FC kende geen beste februari met liefst drie gelijke spelen. Jurgen Ekkelenkamp miste de nodige kansen en krijgt de nodige kritiek te verwerken van onze zuiderburen.

Zondag kwam Antwerp na een ruim half uur achter tegen OH Leuven door een penalty. Gyrano Kerk redde een punt voor de ploeg van Mark van Bommel, maar nieuw puntenverlies viel niet te voorkomen (1-1). De Nederlandse trainer vond het een onterechte strafschop. “Ik heb zelf gevoetbald. Dan weet je dat dit geen penalty is”, klonk het na afloop tegenover Gazet van Antwerp. “Maar als iemand op je voet gaat staan, kun je niet doorlopen. Dan zou ik ook gaan liggen.”

Antwerp raakte volgens de Limburger verzeild in ‘een ongewilde pingpongwedstrijd’. Ekkelenkamp kon niet het verschil maakte en miste een aantal mogelijkheden. Van Bommel kreeg de vraag of de offensieve middenvelder niet meer rendement moet hebben. “Ik begrijp de vraag. Het belangrijkste is dat hij op de goede plek opduikt, dan is het een kwestie van tijd dat die ballen binnengaan. Al had ik hem vandaag graag zien scoren natuurlijk.”

Ongelukkig

Recent nam de kritiek op de oud-Ajacied, die dit seizoen pas twee keer scoorde, wat toe. Voormalig Antwerp-aanvaller Patrick Goots zou Ekkelenkamp dan ook uit de basis halen. “Vooral Ekkelenkamp was ongelukkig. Hij is gewoon geen afwerker. Ik opper al langer om Calvin Stengs op zijn positie neer te zetten.”

‘Stengs zet met een snelle kap- of schijnbeweging vlot iemand voor het doel en speelt met zijn doorsteekpassjes makkelijk iemand vrij. Die kwaliteiten heeft Ekkelenkamp minder. De combinatie Janssen – Stengs kan volgens mij wel werken”, besloot Goots.

Wint Antwerp donderdag van Union Sint-Gillis?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Stengs op tien een betere optie dan Ekkelenkamp?

  • 100%
  • Vind ik niet
161+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie