Antwerp doet drie dagen na bekerwinst ook goede zaken in kampioensrace

Foto: Antwerp doet drie dagen na bekerwinst ook goede zaken in kampioensrace

Antwerp FC heeft de tweede plaats overgenomen van Union Sint-Gillis. De ploeg van Mark van Bommel was woensdagavond in een onderling duel de sterkste op vreemde bodem. Jurgen Ekkelenkamp zette zijn ploeg op het goede spoor.

Ploeg van Van Bommel wint met 0-2 bij Union

Antwerp vierde zondag feest na de bekerwinst, maar moest al snel het vizier weer zetten op de play-offs voor het kampioenschap. Woensdag wachtte immers de lastige uitwedstrijd in Brussel bij Union. Van Bommel had basisplaatsen in petto voor Vincent Janssen en Jurgen Ekkelenkamp, terwijl Gyrano Kerk vanaf de bank begon. Calvin Stengs ontbrak tijdens het treffen. Aan de overkant stond Bart Nieuwkoop aan de aftrap, PSV-huurling Yorbe Vertessen moest het stellen met een reserverol.

The Great Old verkeert in topvorm en dat onderstreepte men al vroeg in het Stade Joseph Marien. Na twintig minuten stond Ekkelenkamp aan het eind van een goedlopende aanval; de oud-Ajacied kopte de 0-1 binnen.

Union trachtte gelijk te maken, maar tien minuten later werd de marge al verdubbeld. De gastheren verdedigden slecht uit, waar Mandela Keita van kon profiteren.

Gastheren komen tekort

In de rust trachtte Union-trainer Karel Geraerts wat te forceren en voerde een driedubbele wissel door. Offensief kon de ploeg ook in het tweede bedrijf weinig uitrichten, waardoor de zege van Antwerp geen moment in gevaar kwam. Kerk loste in de laatste twintig minuten Janssen nog af, die zich tijdens de zege niet echt kon onderscheiden. Desondanks een uitstekend begin van Antwerp in de kampioensplay-offs. De achterstand op koploper RC Genk bedraagt nog twee punten.

Scoreverloop: 0-1 (20′) J.Ekkelenkamp, 0-2 (30′) M.Keita

Wordt Antwerp ook kampioen?

  • Ja
  • Nee
114+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie