EK-selectie Jong Oranje bekendgemaakt, Frimpong slaat uitnodiging af

Foto: EK-selectie Jong Oranje bekendgemaakt, Frimpong slaat uitnodiging af

Jeremie Frimpong komt met Jong Oranje niet in actie tijdens het EK. Bondscoach Erwin van de Looi, die de selectie voor het eindtoernooi Roemenië en Georgië bekendmaakte, heeft laten weten dat de rechtervleugelverdediger bedankt heeft.

Frimpong ziet jeugd-EK niet zitten

“De meest opvallende afwezige in onze selectie is Jeremie Frimpong. Hij koos ervoor om zich, nadat hij niet geselecteerd was voor het Nederlands Elftal, niet beschikbaar te stellen voor Jong Oranje. Voor ons is dit natuurlijk erg jammer, maar ik denk ook zonder Frimpong een prima selectie over te houden voor het EK”, aldus Van de Looi, die na het toernooi wordt opgevolgd door Michael Reiziger.

Een drietal Ajacieden, Brian Brobbey, Kenneth Taylor en Devyne Rensch, ontbrak in de Oranje-selectie van Ronald Koeman voor de Nations League. Zij gaan het EK wél spelen met de Nederlandse talenten. Dat geldt ook voor Ryan Gravenberch (Bayern München) en Bart Verbruggen (Anderlecht), die in het verleden bij het Nederlands elftal zaten.

Traingsstage en trainingskamp

Devyne Rensch, Jan Paul van Hecke, Ian Maatsen, Sepp van den Berg, Quinten Timber en Jasper Schendelaar melden zich op 5 juni in Zeist voor dezelfde driedaagse trainingsstage als het ‘grote’ Oranje, om de conditie op peil te houden. Een week later vertrekt de formatie naar Oostenrijk een trainingskamp voor alle spelers, op 14 juni is er een vriendschappelijk duel tegen Japan gepland. Weer een week later begint het toernooi tegen België. Op 24 juni wacht Portugal en op 27 juni gastland Georgië.

Snap je de beslissing van Frimpong?

  • Jawel hoor
  • Nee, totaal niet
386+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie