Elayis Tavsan

Leeftijd: 22

Het laatste nieuws over Elayis Tavsan

Elayis Tavsan is een Nederlandse vleugelaanvaller. In januari 2024 verruilde hij eredivisionist NEC voor Serie A-club Hellas Verona.

  • Tavan speelt momenteel voor Hellas Verona
  • De vleugelaanvaller werd in 2024 overgenomen van NEC
  • Hij heeft een verleden bij Sparta Rotterdam en Telstar
  • Tavsan is jeugdinternational van Nederland

Clubcarrière

Tavsan werd op 30 april 2001 geboren in Rotterdam. Hij speelde in de jeugdopleiding van SC Victoria ’04 (Vlaardingen) en Sparta Rotterdam. De vleugelaanvaller doorliep het gehele traject bij de Kasteelheren en debuteerde hier op 18 november 2018 in de Eerste Divisie-wedstrijd tegen NEC (1-1). Het zou ook bij dat ene optreden blijven.

Doorbraak bij Telstar

In augustus 2019 werd Tavsan voor een jaar uitgeleend aan Telstar. In het shirt van de eerstedivisionist groeide hij uit tot smaakmaker door zeven doelpunten en drie assists te produceren in 22 competitieduels. De flankspeler wekte daarmee de aandacht van NEC, dat profiteerde van stukgelopen onderhandelingen met Sparta Rotterdam over het openbreken van zijn contract. De Nijmeegse club moest wel een afkoopsom neerleggen.

Tavsan (links) op bezoek bij Go Ahead Eagles (Pro Shots)

Smaakmaker bij NEC

Tavsan maakte zijn debuut voor NEC op 11 september 2020 in de thuiswedstrijd tegen Jong Ajax (2-1 overwinning). Scoren deed hij nog niet, maar vier dagen later brak hij de ban in de uitwedstrijd tegen FC Volendam (1-3 overwinning). Met elf doelpunten en acht assists had Tavsan een positief aandeel bij de Nijmeegse formatie. NEC verraste door als nummer zeven van de Keuken Kampioen Divisie te promoveren naar de Eredivisie, maar de play-offs gingen aan zijn neus voorbij door een hamstringblessure.

De naam van Tavsan circuleerde in 2021 bij de Turkse topclub Besiktas. De aanvaller bleef desondanks actief voor NEC, waarmee hij in de seizoenen 2021-2022 (34 wedstrijden, zeven doelpunten) en 2022-2023 (35 wedstrijden, vier doelpunten) in de Eredivisie speelde. Tavsan bleef in het seizoen 2023-2024 actief voor de Nijmeegse club, maar vertrok in januari 2024 om zijn geluk te beproeven bij het Italiaanse Hellas Verona. In totaal noteerde hij 118 wedstrijden in NEC-tenue (25 doelpunten).

Hellas Verona

Tavsan maakte op 28 januari 2024 zijn debuut voor Hellas Verona, dat thuis tegen Frosinone een 1-1 gelijkspel neerzette. Na 63 minuten viel de aanvaller in voor Suat Serdar.


Interlandcarrière

Tavsan doorliep verschillende jeugdelftallen van Nederland. Op 29 maart 2022 debuteerde de NEC-aanvaller voor Jong Oranje, waar hij met twee doelpunten meteen het verschil maakte tegen de leeftijdsgenoten van Zwitserland (2-0). In 2023 behoorde hij tot de selectie van bondscoach Erwin van de Looi voor het jeugd-EK in Georgië. Tavsan speelde alleen mee in de laatste groepswedstrijd tegen het gastland.

Laatste update: 13 februari 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie