‘Klap voor NEC: club verliest grote smaakmaker’

Foto: ‘Klap voor NEC: club verliest grote smaakmaker’

NEC moet volgens transferexpert Gianluca Di Marzio spoedig afscheid nemen van Elayis Tavsan. De 22-jarige aanvaller is naar verluidt hard op weg om een transfer te maken naar Hellas Verona.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

Eerdere interesse van Hellas Verona

Tavsan doorliep de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam. Na een huurperiode bij Telstar vertrok hij in 2020 naar NEC Nijmegen. Bij de laatste club maakte hij de voorbije jaren veel indruk. Zo kwam hij dit voetbaljaar voor NEC in 10 wedstrijden in actie, waarin hij goed was voor 3 doelpunten en evenzoveel assists.

Zijn vorm resulteerde afgelopen zomer al in interesse van Hellas Verona. De Italianen deden hard hun best om hem los te weken, maar NEC weigerde om hem te laten vertrekken. Daardoor moest Tavsan genoegen nemen met nog een voetbaljaar in Nijmegen, terwijl Hellas Verona hem niet van de lijst wegstreepte.

Alsnog afscheid Tavsan van NEC

Aankomende zomer is hij transfervrij en leek het er alsnog op dat hij de stap naar de Serie A zou zetten, maar zolang wil de Italiaanse clubleiding niet wachten. Deze heeft zich naar verluidt opnieuw in Nijmegen gemeld om te onderzoeken of een transfer mogelijk is. Ditmaal zou NEC weldegelijk openstaan voor zijn vertrek.

De eredivisionist zal daarbij in het achterhoofd hebben dat deze zo alsnog wat geld voor Tavsan kan binnenhalen. Beide partijen zouden dicht tegen een akkoord aan zitten. Bij Hellas Verona heeft hij de mogelijkheid om een verbintenis van vier jaar aan te gaan, waarbij hij een stuk meer gaat verdienen dan wat hij bij NEC ontving.

Kan NEC het verlies van Tavsan opvangen?

  • Ja, ik denk het wel
  • Nee, zeker niet
878+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie