Winnend Ajax krijgt subtop in het vizier

Ajax heeft zondag geen fout gemaakt in de Eredivisie. Op bezoek bij NEC worstelde de Amsterdamse formatie zich naar een 1-2 overwinning en keert daarmee terug in het linkerrijtje.

Amsterdammers winnen bij NEC

Bij Ajax keerde Kristian Hlynsson terug in de basisformatie. De IJslander zag Brian Brobbey de eerste mogelijkheid van de middag opeisen, maar de spits kopte de verlengde hoekschop naast. In de 29ste minuut moest doelman Jasper Cillessen redding brengen op een inzet van diezelfde Brobbey, waar Steven Berghuis na de daaropvolgende hoekschop evenmin doel wist te treffen.

NEC stelde daar in de eerste helft weinig tegenover. Voormalig Ajacied Sontje Hansen bracht de Amsterdamse defensie nog wel in verlegenheid door Ar’Jany Martha zijn hielen te laten zien, maar zijn voorzet kon niet worden afgerond door een teamgenoot. Halverwege stond de brilstand dan ook nog steeds op het scorebord.

Ajax toch op voorsprong

In de tweede helft bleef Ajax zoeken naar de openingstreffer. Kenneth Taylor had de 0-1 op zijn schoen, maar de middenvelder stuitte via Cillessen op de lat. Zes minuten later verscheen de voorsprong van Ajax dan toch op het scorebord van De Goffert. Brobbey wist zijn directe tegenstander af te troeven en gaf Hlynsson daarmee een niet te missen kans.

Vlak voor rust dacht Ajax de wedstrijd op slot te gooien. Invaller Carlos Forbs verdubbelde de marge in de 88ste minuut, maar vanuit het niets keerde de spanning terug. Na een individuele actie schoot Elayis Tavsan vanuit een nagenoeg onmogelijke hoek de 1-2 tegen de touwen. Verder liet Ajax het niet komen.

Scoreverloop: 0-1 (57′) K. Hlynsson, 0-2 (88′) C. Forbs