Sepp van den Berg

Leeftijd: 22

Het laatste nieuws over Sepp van den Berg

Sepp van den Berg is een Nederlandse centrale verdediger. In de zomer van 2023 werd hij door Liverpool uitgeleend aan FSV Mainz 05.

  • Van den Berg speelt momenteel voor FSV Mainz 05
  • De Bundesliga-club huurt hem van Liverpool
  • Hij doorliep de jeugdopleiding van PEC Zwolle

Clubcarrière

Van den Berg werd op 20 december 2001 geboren in Zwolle. Hij is de oudere broer van Rav van den Berg, die eveneens profvoetballer is. De verdediger begon zijn voetbalcarrière in het shirt van amateurclub CSV ’28 en maakte in 2012 de overstap naar de jeugdopleiding van PEC Zwolle. Bij de Blauwvingers doorliep hij vanaf de D-pupillen het volledige traject.

Doorbraak bij PEC Zwolle

Van den Berg maakte in de zomerse oefencampagne van 2017 zijn officieuze debuut voor PEC Zwolle. Zijn officiële debuut liet nog een klein jaar op zich wachten, maar op 11 maart 2018 was het grote moment daar. In de uitwedstrijd tegen FC Groningen (2-0 nederlaag) mocht hij Erik Bakker halverwege aflossen. Van den Berg, die in blessuretijd meteen zijn eerste gele kaart als profvoetballer pakte, mocht in het restant van het seizoen 2017-2018 nog vijfmaal aantreden in de Eredivisie.

In het eerste deel van het seizoen 2018-2019 maakte Van den Berg veel minuten voor PEC Zwolle. Na de winterstop moest de centrale verdediger vooral op de bank plaatsnemen, hoewel er in de eindfase weer vaker een beroep op hem werd gedaan. Zijn eerste volledige seizoen op het hoogste niveau eindigde met zestien officiële wedstrijden. In de zomer van 2019 kwam zijn periode in Zwolle ten einde. Grote clubs toonden interesse en Van den Berg hapte uiteindelijk toe op de aanbieding van Liverpool.

Droomtransfer naar Liverpool

Voor een kleine twee miljoen euro maakte Van den Berg de overstap naar Liverpool. Op 25 september 2019 mocht de verdediger zijn debuut maken in de League Cup-wedstrijd tegen MK Dons (0-2 overwinning) door één minuut voor tijd in te vallen voor landgenoot Ki-Jana Hoever. In de daaropvolgende maanden mocht hij in datzelfde bekertoernooi eveneens opdraven in de duels met Arsenal (winst na strafschoppen) en Aston Villa (5-0 nederlaag). Op 4 februari 2020 gunde manager Jürgen Klopp hem eveneens speeltijd in de FA Cup-ontmoeting met Shrewsbury Town (1-0 zege).

(Pro Shots)

Verhuurd aan Preston, Schalke en Mainz

Van den Berg kwam in de grote wedstrijden niet in actie voor Liverpool. In het seizoen 2020-2021 werd er überhaupt geen beroep gedaan op de verdediger, die daarom in februari 2021 werd uitgeleend aan Preston North End. Voor The Lilywhites kwam hij gedurende zijn verblijf van anderhalf jaar tot 66 officiële wedstrijden (twee doelpunten). Liverpool besloot de Nederlander in de zomer van 2022 nogmaals te verhuren en ditmaal aan Schalke 04. Door blessureleed bleef zijn aandeel beperkt tot negen duels en één treffer, waardoor de degradatie uit de Bundesliga hem nauwelijks kon worden toegeschreven.

In de zomer van 2023 viel de naam van Van den Berg niet voor het eerst in relatie tot Ajax. Liverpool verhuurde hem echter opnieuw aan een Bundesliga-club: FSV Mainz 05. Op 12 augustus maakte de verdediger zijn debuut in de uitwedstrijd tegen SV 07 Elversberg (0-1 zege) in de DFB-Pokal. Zijn eerste doelpunt voor de club maakte hij op 19 december tegen Borussia Dortmund, dat op een verdienstelijk 1-1 gelijkspel werd gehouden.

Laatste update: 12 februari 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie