Ki-Jana Hoever

Leeftijd: 22

Het laatste nieuws over Ki-Jana Hoever

Ki-Jana Hoever is een Nederlandse verdediger. In januari 2023 vertrok hij van Wolverhampton Wanderers naar Stoke City, dat hem in de zomer van dat jaar nogmaals huurde.

  • Hoever speelt momenteel voor Stoke City
  • De verdediger is uitgeleend door Wolverhamton Wanderers
  • In Nederland kwam hij uit voor Ajax (jeugd) en PSV
  • Ook heeft Hoever een verleden bij Liverpool

Clubcarrière

Hoever werd op 18 januari 2002 geboren in Amsterdam. Zijn voetbalcarrière werd afgetrapt bij amateurclub SC Buitenveldert, waar hij zich in de kijker speelde bij Ajax. In 2008 maakte hij de overstap naar de jeugdopleiding op De Toekomst. Hoever speelde uiteindelijk tien jaar in dienst van de Amsterdamse club, maar zou nooit in de hoofdmacht spelen.

Liverpool

Als Ajax-talent speelde Hoever zich in de kijker bij verschillende buitenlandse club. Vooral de Engelse topclubs raakten enthousiast over de verdediger en in 2018 maakte hij als zestienjarige de overstap naar Liverpool. Zijn debuut voor The Reds maakte Hoever op 7 januari 2019 in de met 2-1 verloren FA Cup-wedstrijd tegen Wolverhampton Wanderers. Daarmee werd de Nederlander een van de jongste debutanten ooit in Liverpool-shirt, waar hij daarna nog drie andere bekerduels speelde (één in de FA Cup en twee in de League Cup).

Wolverhampton Wanderers

In september 2020 koos Hoever voor een overstap naar Wolverhampton Wanderers. In het seizoen 2020-2021 deed de Amsterdammer wat in Liverpool niet lukte: debuteren in de Premier League. Dat seizoen speelde hij vijftien officiële wedstrijden voor de club, waarvan twaalf in de competitie. In het daaropvolgende seizoen (2021-2022) bleef de teller steken op acht competitieduels en twee bekerduels voor Wolves.

(Pro Shots)

PSV

Hoever werd in 2022 gelinkt aan een terugkeer naar Ajax, maar in juni van dat jaar werd bekend dat hij voor één seizoen overstapte naar PSV. In zijn debuutwedstrijd voor de Eindhovenaren wist hij zijn oude club meteen te verslaan met de Johan Cruijff Schaal als beloning (3-5 zege). Zijn Eredivisie-debuut volgde op 6 augustus tegen FC Emmen (4-1 overwinning). Tot zijn vertrek in januari 2023 speelde Hoever maar acht officiële duels voor de hoofdmacht.

Stoke City

Kort na zijn vertrek bij PSV vond Hoever opnieuw op huurbasis onderdak bij een andere club. Wolverhampton bracht hem ditmaal onder bij Stoke City, waar hij zeventien keer mocht opdraven in het Championship. Hij wist viermaal te scoren voor zijn tijdelijke werkgever. In de zomer van 2023 verlengde Hoever zijn contract bij Wolves om zich nog een jaar langer te laten verhuren aan Stoke.

Laatste update: 22 juli 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie