BREAKING: Reiziger nieuwe coach van Jong Oranje

Foto: BREAKING: Reiziger nieuwe coach van Jong Oranje

Michael Reiziger wordt de nieuwe coach van Jong Oranje. De 50-jarige trainer volgt Erwin van de Looi op, die deze zomer vertrekt. De voorbije vier jaar was Reiziger assistent-trainer bij Ajax.

Reiziger volgt na het EK Van de Looi op

De KNVB maakte het nieuws donderdag aan het begin van de avond bekend via de officiële kanalen. Bij de Nederlandse belofteploeg zet de oud-verdediger zijn krabbel onder een contract tot medio 2025, tot het EK. Van de Looi had vanaf 2018 de leiding over Jong Oranje, en maakte bekend dat hij na het komende EK zou stoppen. In de zoektocht naar een nieuwe trainer kwam directeur topvoetbal Nigel de Jong uit bij Reiziger.

Geen kans bij Ajax

Reiziger was sinds 2017 in dienst van Ajax, waar hij geschiedenis schreef met het behalen van de Keuken Kampioen Divisie-titel met Jong Ajax. De laatste vier jaar was hij assistent bij de hoofdmacht. Toen Alfred Schreuder dit seizoen werd ontslagen hoopte de oefenmeester op een kans als hoofdtrainer, maar de voorkeur ging naar de minder ervaren John Heitinga. Recent maakte Reiziger bekend dat hij bezig was aan zijn laatste maanden in Amsterdam, omdat hij op eigen benen wilde staan.

“Ik ben blij en vereerd dat ik deze kans krijg. Het is een geweldige mogelijkheid om te gaan werken met de grootste voetbaltalenten van ons land”, aldus de 72-voudig Oranje-international op de site van de KNVB. “Ik heb natuurlijk veel met jonge voetballers gewerkt, dus die ervaring sluit perfect aan. Uiteindelijk gaat het natuurlijk wel om presteren, dus we gaan er alles aan doen om succesvol te zijn. Ik kijk er naar uit om aan de slag te gaan.”

Ervaring met toptalenten

De Jong legt uit waarom men bij Reiziger uitkwam. “Het is een goede zaak dat een oud-topspeler als Michael zijn kennis en ervaring voor Jong Oranje gaat inzetten. Hij kent de voetballerij, weet wat topsport-mentaliteit inhoudt en is een gerespecteerde naam in binnen- en buitenland. Met zijn achtergrond als trainer van Jong Ajax heeft hij natuurlijk ervaring met de toptalenten, en hij heeft laten zien dat hij daar het beste uit kan halen.”

Goede keus van de KNVB?

  • Echt wel
  • Mwah…
294+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie