Bart Verbruggen

Age: 20
Speler nieuws Speler info

Het laatste nieuws over Bart Verbruggen

Bart Verbruggen is een Nederlandse doelman. Sinds 2020 staat hij op de loonlijst bij de Belgische topclub Anderlecht, waar hij zijn doorbraak beleefde in het seizoen 2022-2023.

Verbruggen werd op 18 augustus 2002 geboren in Zwolle. Zijn voetbalcarrière ging van start in Breda, bij amateurclub WDS’19. In 2014 kwam hij dankzij de keeperschool van Arno van Zwam terecht in de jeugdopleiding van NAC Breda, waar hij vijf jaar later zijn eerste profcontract tekende. Voor de Parel van het Zuiden speelde Verbruggen geen enkele officiële wedstrijd.

Toenmalig NAC-trainer Peter Hyballa was al wel enthousiast over Verbruggen. “Die Paredes (Duits voor reflexen, red.) waren super. Ik keek wel eens naam hem en dacht: dit kan toch niet op die leeftijd?”, vertelde de Duitser later in het Algemeen Dagblad. “Ik grapte wel eens tegen Bart: moeten we de lichten voor je aandoen? Want hij bleef maar tekeergaan. Zijn mentaliteit was top. Zeker voor zijn leeftijd.”

Anderlecht

In de zomer van 2020 verdiende NAC Breda 300.000 euro aan het afscheid van Verbruggen. De doelman besloot zijn geluk te beproeven bij Anderlecht, waar hij werd herenigd met keeperstrainer Jelle ten Rouwelaar. In Brussel werd hij de derde doelman achter Hendrik Van Crombrugge en Timon Wellenreuther. Tijdens de play-offs van het seizoen 2020-2021 kreeg Verbruggen plots de kans onder de lat bij Paars-Wit, waarna hij meteen een serie wedstrijden mocht blijven staan.

In het seizoen 2021-2022 fungeerde Verbruggen opnieuw als reservedoelman bij Anderlecht, maar ook nu mocht hij in de play-offs zijn kunsten vertonen. Eén wedstrijd ditmaal. Verbruggen werd vanaf december 2022 de nieuwe eerste doelman bij de Belgische topclub. Hij onderscheidde zich door in de tussenronde van de Conference League alle strafschoppen (drie stuks) van het Bulgaarse Ludogorets te stoppen.

Laatste update: 3 maart 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie