Milan zorgt voor hoogspanning met zege op PSG

In de Champions League stevenen de clubs uit Groep F af op een schitterende ontknoping. De nummers één tot en met vier staan na de vierde groepswedstrijd allemaal op geringe afstand van elkaar.

Iedereen blijft kansrijk in Groep F

AC Milan wist maar twee punten over te houden aan de eerste drie Champions League-wedstrijden. De werkgever van Tijjani Reijnders werd dinsdagavond opnieuw in de problemen gebracht. Al na negen minuten openden de sterren van PSG de leiding dankzij Milan Skriniar. De verdediger werd helemaal vrijgelaten door de Milanese defensie en kopte dankbaar raak: 0-1.

De Serie A-formatie had niet veel tijd nodig om de schade te repareren. Al in de twaalfde minuut werd de achterstand weggepoetst door toedoen van Rafael Leão, die de bal na een fraaie rust opnieuw op zich af zag komen en in een fractie van een seconde besloot om een omhaal in te zetten. Doelman Gianluigi Donnarumma bleek niet in staat om zijn doel schoon te houden in het hem welbekende San Siro.

In de tweede helft werd het nóg mooier voor AC Milan. Olivier Giroud zorgde voor de voorsprong en leidde daarmee een cruciale zege in. Milan staat ‘slechts’ derde met vijf punten, maar het verschil met Borussia Dortmund (zeven punten) en Paris Saint-Germain (zes punten) blijft gering. Ook Newcastle United is met vier punten nog allerminst uitgeschakeld.

Groep G: Haaland en Simons laten zich gelden

Manchester City blijft onverstoorbaar presteren in de Champions League. De titelverdediger rekende dinsdagavond eenvoudig af met BSC Young Boys uit Zwitserland. Net als in de heenwedstrijd scoorde Erling Braut Haaland tweemaal, waaronder één strafschop. Phil Foden scoorde tussendoor eveneens voor de manschappen van manager Pep Guardiola.

Xavi Simons wist in dezelfde groep ook te scoren, tegen Rode Ster Belgrado. Mede dankzij de Oranje-international won RB Leipzig met 1-2. Loïs Openda (ex-Vitesse) verdubbelde de marge, waar Benjamin Heinrichs met een eigen doelpunt nog even de hoop terugbracht aan Servische zijde. Net als City is Leipzig al zeker van de volgende CL-ronde.

Groep H: Porto weer te sterk voor Antwerp

Het Nederlands getinte Royal Antwerp FC is opnieuw geklopt door FC Porto. De Portugese topclub won met 2-0 van de Belgische kampioen. Evanilson en routinier Pepe troffen doel tegen de mannen van Mark van Bommel, die oud-Ajacied Jurgen Ekkelenkamp tussen beide doelpunten in een rode kaart zag pakken.