“Kroes mag bellen, het is een goede vent”

Foto: “Kroes mag bellen, het is een goede vent”

Alex Kroes werkt als nieuwe algemeen directeur van Ajax achter de schermen hard aan de nieuwe selectie voor komend seizoen. Sheraldo Becker zou openstaan voor een gesprek, zo vertelt hij aan ESPN.

Droomtransfer Becker van Union Berlin naar Real Sociedad

De vleugelaanvaller speelde tussen 2009 en 2016 jarenlang in de Amsterdamse jeugdopleiding. Tot een doorbraak in de hoofdmacht kwam het echter nooit. Wat volgde was een overstap naar ADO Den Haag. Daar deed Becker het dermate goed dat hij na drie seizoenen een droomtransfer maakte naar Union Berlin.

In Duitsland maakte Becker een geweldige groei met de club door. Hij maakte met Union Berlin promotie naar de Bundesliga mee en schopte het uiteindelijk met zijn werkgever tot de poulefase van de Champions League. Becker groeide mee met het niveau en wist daardoor een megatransfer naar Spanje te maken.

Real Sociedad was namelijk dermate gecharmeerd van zijn kwaliteiten dat het afgelopen januari 30 miljoen euro op tafel legde om zijn handtekening onder een contract te krijgen. “Na vier en een half jaar was ik klaar voor een nieuwe stap en had ik ook veel keuzes. Ik heb uiteindelijk met mijn hart gekozen voor Sociedad”, stelt Becker.

Terugkeer naar Ajax niet uitgesloten

Voorlopig zit hij dan ook goed in Spanje. Bij een belletje van Ajax sluit hij echter niet uit dat hij de club alsnog vaarwel zegt. De Amsterdammers hebben namelijk een speciaal plekje in zijn hart. “Ze kunnen altijd bellen en dan zien we wel wat er gaat gebeuren. Alex zal zijn werk goed doen: het is een goede vent.”

Moet Ajax Becker binnenhalen?

  • Ja, absoluut
  • Nee, zeker niet
1157+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie