Debutant Becker schiet nieuwe club naar halve finale

Sheraldo Becker heeft afgelopen week de overstap van Union Berlin naar Real Sociedad gemaakt. De aanvaller kreeg in de kwartfinale van de Copa del Rey direct wat speelminuten van de trainer. Becker betaalde het vertrouwen van de trainer terug door de 0-2 binnen te werken. Mede dankzij zijn doelpunt werd er met 1-2 van Celta gewonnen waardoor Real Sociedad nu in de halve finale staat van de Spaanse beker.

Droomdebuut voor Becker in Spanje

Becker is pas een aantal dagen officieel speler van Real Sociedad. De Spaanse subtopper doet het dit seizoen uitstekend. Na een overwinning op Celta staat de ploeg in de halve finale van de Spaanse beker. De club wist voor het laatst de beker te winnen van 2020. In de geschiedenis van Sociedad werd deze prijs pas drie keer gewonnen. Door deze overwinning maakt de club nog altijd kans op de vierde bekerwinst uit de historie van de ploeg.

Sociedad pakte in het duel tegen Celta al snel een voorsprong. Becker, die vanaf het begin mee mocht doen, sloeg in de tweede helft toe uit een counter. De aanvaller begon op eigen helft met een loopactie en kon daardoor alleen op de keeper af. De Surinaams international schoot de bal daarna koeltjes binnen. Later deed Celta nog wat terug, maar het duel eindigde in 1-2.