Inter naar laatste vier in CL: clash met rivaal Milan een feit

Foto: Inter naar laatste vier in CL: clash met rivaal Milan een feit

Internazionale staat voor het eerst sinds de glorietocht van 2010 weer in de halve finale van de Champions League. In eigen huis kwam het tegen Benfica nooit echt in de problemen, waardoor een clash met rivaal en stadgenoot een feit is.

Inter verdedigde een 2-0 voorsprong

De vraag was of Benfica nog écht geloofde in een goede afloop vanavond in Milaan. De Portugezen verloren de heenwedstrijd met 0-2 thuis, daarnaast leed het ook in de eigen competitie twee dure nederlagen na elkaar. Bij Inter stond Denzel Dumfries weer aan de aftrap, Stefan de Vrij moest het andermaal met een reserverol stellen. Al na een kwartier maakte de Nerazzurri de opdracht voor Roger Schmidt en co nog een stuk moeilijker. Nicolò Barella kapte zich vrij en mikte met links knap in de linkerkruising.

André Onana aasde op zijn zevende clean sheet dit Champions League-seizoen. De oud-Ajacied werd uitgerekend door voormalig Feyenoorder Fredrik Aursnes gedwarsboomd. De Noorse middenvelder kon helemaal vrij inkoppen. Om aanvallend nog wat extra’s te kunnen brengen bracht Schmidt in de rust ook nog David Neres in de ploeg. Benfica drong nog even aan, maar het was Inter dat aan de andere kant toesloeg.

Beslissing

Halverwege het tweede bedrijf zette wingback Federico Dimarco voor, waarna Lautaro Martínez op de goede plek stond. De Argentijnse spits kon van dichtbij hoog in het doel afronden. Zeven minuten later deed een landgenoot van Martínez nog een duit in het zakje. Invaller Joaquín Correa profiteerde van de ruimte die hij kreeg en krulde de bal via de binnenkant van de paal raak.

Zo was de strijd gestreden al toonde Benfica nog wel veerkracht. De Portugezen scoorden prompt nog twee keer en sleepten er zo een gelijkspel uit. António Silva en Petar Musa waren verantwoordelijk voor de treffers. Het kon de pret bij Inter niet verderven, dat viert dat het voor het eerst sinds 2010 weer bij de laatste vier van de Champions League zit. Toen won het de Cup met de Grote Oren ook. In de halve finale komt het tot een burenruzie met AC Milan.

Scoreverloop: 1-0 (14′) N.Barella, 1-1 (38′) F.Aurnes, 2-1 (65′) L.Martínez, 3-1 (78′) J.Correa, 3-2 (86′) A.Silva, 3-3 (90+5′) P.Musa

Gaat Inter de finale halen?

39+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie