Feyenoord-duo oogst lof: “Hij is gewoon zo’n moordenaar”

Foto: Feyenoord-duo oogst lof: “Hij is gewoon zo’n moordenaar”

Feyenoord wilde deze transferperiode proberen om Ramiz Zerrouki over te nemen van FC Twente. Toch is dat volgens de voetbalanalisten van Studio Voetbal niet meer nodig. De analisten waren lyrisch over het optreden van Mats Wieffer en gaven ook de complimenten aan Quilindschy Hartman.

Afellay stak aan tafel bij het praatprogramma de loftrompet over de linksback van Feyenoord. “Ze hebben een aantal linksbacks gehaald en ook geprobeerd op die positie, maar als je ziet hoe hij zich op dit moment ontwikkelt.” Ook Van der Vaart is lyrisch. “Hij is gewoon zo’n moordenaar. Ik zal nooit iets negatiefs over hem zeggen hier.”

Volgens Van Hooijdonk is het goed dat Feyenoord vaker in de eigen opleiding moet kijken. “Hij heeft ook echt een turbo erop, hij twijfelt niet. Dit is een jongen die je vanuit de eigen jeugd het eerste elftal in hebt zien komen. Moet je daar dan buitenlanders voor halen?”

Wieffer oogst lof

Daarbij stipte de oud-spits van de Rotterdammers ook het spel van Wieffer aan. “Zo comfortabel, hij voegt voetballend wat toe. Hij heeft geen echte actie, maar hij heeft diepgang en speelt simpel steeds naar dezelfde kleur. Dat is ogenschijnlijk eenvoudig, maar dat is het moeilijkste.”

Afellay trok de conclusie dat Wieffer de naar Benfica vertrokken Fredrik Aursnes al helemaal heeft doen vergeten. “Hij heeft vandaag tegen Ajax bewezen die rol optimaal te kunnen invullen.” Volgens Van der Vaart hoeft Feyenoord ook niet meer te proberen om Zerrouki op te halen. “Je gaat toch niet iemand voor acht, negen miljoen euro halen, als je dit al in huis hebt.”

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 24 januari 2023 20:56.

Is Wieffer beter dan Zerrouki?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, dat vind ik niet
262+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie