Mexico

Mexico-Stad

Prijzenkast

9x Gold Cup

1x Confederations Cup

Het laatste nieuws over Mexico

Het nationale team van Mexico staat bekend als El Tricolor. Het Noord-Amerikaanse land is actief geweest op de meeste WK’s en heeft de Gold Cup veelvuldig in eigen voordeel beslist.

  • Het Mexicaanse team maakt deel uit van de FMFA
  • De bijnaam van het team luidt ‘El Tricolor’ of ‘El Tri’
  • Het land won de Gold Cup negen keer
  • Met dat aantal is Mexico recordhouder
  • Op het WK kwam men nooit verder dan de kwartfinale

Zeer succesvol op de Gold Cup

De voetbalbond van Mexico werd in 1927 opgericht en sloot twee jaar later aan bij de FIFA. Een jaar na het lidmaatschap van de wereldvoetbalbond mocht de nationale ploeg al deelnemen aan het eerste WK in Uruguay. Een succes werd dit overigens niet: Frankrijk (4-1), Chili (3-0) en Argentinië (6-3) bleken allemaal een maatje te groot in de groepsfase.

Mexico kwalificeerde zich niet voor het WK 1934 en trok zich terug voor de eindronde van 1938. Na de Tweede Wereldoorlog ontbraken de Noord-Amerikanen op welgeteld drie WK’s: in 1974 en 1982 kwalificeerden de Mexicanen zich niet, waar het werd gediskwalificeerd voor het wereldkampioenschap van 1990.

Ondanks de vele WK-deelnames heeft Mexico nooit een imposante prestatie neergezet. In 1970 en 1986 werd de beste WK-prestatie ooit neergezet: uitschakeling in de kwartfinale. Mexico was in beide gevallen het thuisland. Dat biedt dan ook hoop voor het WK van 2026, aangezien het land dan met Canada en de Verenigde Staten de organisatie op zich neemt.

Gold Cup

Tussen de jaren zestig en tachtig van de vorige eeuw was Mexico veelvuldig deelnemer aan het kampioenschap van de CONCACAF. El Tricolor won drie toernooien (1965, 1971 en 1977). In de jaren negentig maakte dit toernooi plaats voor de hedendaagse Gold Cup. Mexico pakte op de eerste editie in 1991 een bronzen medaille om vervolgens drie toernooien op rij te winnen: 1993, 1996 en 1998.

Mexico heeft de Gold Cup ook veelvuldig gewonnen in de 21ste eeuw. In 2003, 2009, 2011, 2015, 2019 en 2023 ging de eindzege mee naar Mexico. Geen enkel land won de Gold Cup vaker dan Mexico, al hijgt aartsrivaal Verenigde Staten met zeven triomfen in de nek.

Ook heeft Mexico regelmatig deelgenomen aan de Confederations Cup (zes keer) en de Copa América (tien keer). Mexico won de Confederations Cup van 1999 en werd tweemaal tweede op de Zuid-Amerikaanse eindronde. De Copa-deelnames zijn steevast gebaseerd op uitnodigingen.

Laatste update: 17 juli 2023

Populaire spelers Mexico

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie