Feyenoord-doelwit Luis Chávez heeft haast met transfer: “De tijd loopt door”

Foto: Feyenoord-doelwit Luis Chávez heeft haast met transfer: “De tijd loopt door”

De naam van Luis Chávez wordt nog steeds in verband gebracht met Feyenoord en PSV, maar de middenvelder heeft meer opties. Volgens Mexicaanse media is hij dicht bij een overgang naar Dinamo Moskou. De Mexicaan wil snel een keuze maken, want hij voelt de klok tikken.

Toekomst van Chávez

Chávez is met Mexico actief op de Gold Cup in de Verenigde Staten, waar SoccerNews.nl aanwezig is om verslag te doen. De speler van Pachuca schoof aan bij de persconferentie in aanloop naar de finale en werd gevraagd naar de interesse vanuit Rusland en Nederland. “Dit thema laat ik aan mijn zaakwaarnemer over. Hij kijkt naar de mogelijke interesse van een paar clubs”, zei Chávez in eerste instantie. Daarna ging de Mexicaans international toch in op de vraag of hij nog steeds de wens heeft om naar Europa te gaan.

“Zeker weten. Vanwege mijn leeftijd heb ik besloten te wachten op de kans om naar een team in het buitenland te gaan”, aldus Chavéz, die ook binnen Mexico een stap zou kunnen maken. “De tijd loopt door. Het is niet zo dat ik absoluut weg wil uit Mexico, maar ik wil straks niet met het idee achterblijven van: ‘Dit had ik moeten doen.’ We zijn aan het wachten of er iets komt. Maar ook als er iets vanuit Mexico komt, is het geen probleem. Ik wil voor kampioenschappen spelen. Als dat in Mexico kan, ben ik blij om hier te blijven.”

Interesse van Feyenoord

Feyenoord-directeur Dennis te Kloese heeft vanwege zijn verleden bij Chivas, Tigres en de Mexicaanse bond goed zicht op de spelers uit de Liga MX. Chávez maakt op 27-jarige leeftijd indruk bij Pachuca en valt bij de nationale ploeg op als vrijetrappenspecialist. Hij speelde tijdens de Gold Cup alle wedstrijden en scoorde twee keer, waaronder een fraai genomen vrije trap in de halve finale. Zondag staat de finale tussen Mexico en Panama op het programma.

Feyenoord moet Chavéz snel binnenhalen

  • Ja, nog een Mexicaan erbij!
  • Nee, hij heeft te lang in Mexico gespeeld.
2126+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie