EK finale:

Spanje

-

Engeland
14 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

‘UEFA-schandaal bij Spanje – Georgië’

Foto: ‘UEFA-schandaal bij Spanje – Georgië’

Jan Mulder en Ibrahim Afellay raakten zondag in een verhitte discussie over de gelijkmaker van Spanje tegen Georgië. Studio Fußball. Het doelpunt van Rodri werd goedgekeurd, maar spits Álvaro Morata leek wel degelijk hinderlijk buitenspel te staan. Beide analisten vonden dan ook dat het doelpunt had moeten worden afgekeurd.

Mulder en Afellay eensgezind over gelijkmaker Spanje tegen Georgië

Mulder vertelde aan tafel bij het praatprogramma dat hij niets meer begrijpt van de beslissingen van de UEFA en wijst onder meer naar de afgekeurde goal van Xavi Simons tegen Frankrijk, waar Denzel Dumfries volgens de arbitrage hinderlijk buitenspel stond. “Ik maak me niet zo druk om de goal, maar wel om de criteria van de UEFA. Ze zijn zo ultra-precies op dit soort momenten. Het gaat om millimeters en weet ik veel… Over chips in ballen… Maar dit ook hè?”

Vervolgens wordt het doelpunt nog eens getoond, waarna Mulder stelt dat het doelpunt niet had mogen tellen. “Die 7 (Morata, red.) staat toch in het zicht van de keeper. Dit is gewoon hetzelfde als bij Dumfries en Xavi Simons. Net zo’n onhoudbaar schot. Waarom wordt deze (van Rodri, red.) dan goedgekeurd?”

Hinderlijk buitenspel van Morata

Ibrahim Afellay is het volledig eens met Mulder. “Klopt, je zag het net heel goed van achter de goal. Je ziet de keeper (van Georgië, Mamardasjvili) de beweging naar rechts maken om zijn gezichtsveld veel breder te maken. Hij heeft last van Morata en daarom is hij altijd te laat.” Opmerkelijk genoeg gaat Mulder vervolgens tegen Afellay in. “Ja maar ik heb mijn hele leven gevoetbald. Ik had last van elf tegenspelers. Dat is toch de kern van deze sport? Een belachelijke regel. Jij bent ook al helemaal bedorven. Jij zit te veel in data en chips.”

Afellay begrijpt niet waar de reactie van Mulder ineens vandaan komt. “Nee, nee, ik ben het met je eens Jan.” Mulder stelt de analist vervolgens de vraag of hij vindt dat het doelpunt goedgekeurd moet worden. “Nee, nee, deze moet juist afgekeurd worden, omdat het zicht van de keeper belemmerd wordt.”

Had dit doelpunt afgekeurd moeten worden?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, dat vind ik niet
7558+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie