Van ‘t Schip laat zich uit over slaan Bergwijn tegen Feyenoord

Foto: Van ‘t Schip laat zich uit over slaan Bergwijn tegen Feyenoord

Steven Bergwijn zorgde vorige week voor ophef door een klap uit te delen aan Bart Nieuwkoop van Feyenoord. Opvallend is dat de Ajacied niet bestraft werd; niet door de scheids, niet door de VAR en ook niet door de tuchtcommissie.

Van ‘t Schip: ‘Niet heel eerlijk om hem daarop te beoordelen op dit moment’

“De frustraties komen naar boven, wat niet goed te praten valt”, zegt trainer John van ‘t Schip vrijdag op de persconferentie richting FC Twente-thuis. “Er is genoeg over geschreven en gezegd. Steven is voor ons een belangrijke speler. Hij komt van lang blessureleed terug in een elftal dat niet draait. En dan ook nog in De Kuip. Ik denk niet dat het heel eerlijk is om hem daarop te beoordelen op dit moment. Iedereen weet van zichzelf – en ik ook – dat hij niet zijn beste wedstrijd achter de rug heeft. Dat hoeft hij niet tegen mij te zeggen. We hebben het elftal toegesproken. Het was een team-falen, niet het falen van één persoon.”

“Natuurlijk is dit een rode kaart”, reageerde Pierre van Hooijdonk zondagavond bij Studio Voetbal. “Als je een tegenstander bewust slaat, dan lijkt rood me niet meer dan normaal.” Ibrahim Afellay: “Het is bizar. Dan wordt gezegd: het ligt ook aan de snelheid waar het mee gebeurt. Dan moet je dus wachten tot iemand het ziekenhuis in wordt geslagen. Dit kan toch geen discussie zijn?”

Steun voor Kenneth Taylor

Verder op de persconferentie gaf Van ‘t Schip nog Kenneth Taylor een steuntje in de rug. “Hoewel het een heel zware periode is en hij door de supporters bekritiseerd is, maakt Kenneth mooie stappen. Dan heb ik het niet over zondag, maar ook daar zag ik iemand die begaan was met wat er gebeurde. Dat zijn belangrijke dingen. Als je dan iets positiefs uit zo’n wedstrijd kan halen, zag ik dat.”

Bergwijn had rood moeten krijgen

  • Eens
  • Oneens
1208+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie