Bart Nieuwkoop roemt professionaliteit: “Feyenoord heeft ook op dit gebied stappen gezet”

Foto: Bart Nieuwkoop roemt professionaliteit: “Feyenoord heeft ook op dit gebied stappen gezet”

Rechtsback annex wingback Bart Nieuwkoop keerde afgelopen zomer terug in Rotterdam na een Belgisch avontuur Bij Union Saint-Gilloise. Sportief ging het hem voor de wind, maar privé had hij het lastig. Hij doet een boekje open in het magazine Helden.

Bart Nieuwkoop over teamgenoten én Arne Slot

“Toen Feyenoord zich meldde, was dat voor mij een ideaal scenario. Niet alleen in voetballend opzicht, maar ook privé. Op voetbalgebied was het geweldig in België, maar privé was het moeilijk. Ik wil graag mensen om me heen, ben niet graag alleen. Ook al was België niet ver weg, hier in Rotterdam hebben we echt ons leven. Het was een mooi voetbalavontuur. Ik weet eerlijk gezegd niet of ik nog een keer naar het buitenland wil. Klinkt dat gek voor een voetballer? Misschien, maar zo voelt het nu wel voor mij.”

Teamgenoten

Dat Nieuwkoop zich bij Feyenoord beter thuis voelt dan in Brussel, heeft niet alleen te maken met het feit dat Feyenoord zijn club is. “De spelers van Feyenoord wonen bijna allemaal bij elkaar in de buurt. David Hancko, Timo Wellenreuther en Mats Wieffer wonen praktisch naast ons; een leuk clubje. Met Justin Bijlow heb ik op de club sowieso veel contact. Hij is een van de weinigen die er in mijn eerste periode bij Feyenoord al zat. Voorheen was het weleens zo dat een speler uit het buitenland eerst vier maanden in een hotel woonde voordat hij überhaupt een huis had gevonden. Daar word je niet gelukkig van en dan kun je ook niet verwachten dat zo’n speler binnen vier maanden zijn beste spel laat zien.”

Professionalisering club

De 28 jarige verdediger uit Bergen op Zoom constateert een positieve verandering bij Feyenoord door de jaren heen. “Nu is het top geregeld bij Feyenoord. De club regelt meteen een huis voor je. In België was dat zo anders. Union is een club uit Brussel en we trainden vlak bij Antwerpen. De helft van de spelers woonde in Brussel, in het Franstalige deel, en anderen woonden weer in Antwerpen. Hier in Rotterdam woont iedereen vlak bij elkaar. Dat maakt het ook voor de spelersvrouwen een stuk leuker en makkelijker.”

Onder indruk van Slot

Bart Nieuwkoop weet wat het is om prijzen te pakken met Feyenoord. hij werd immers kampioen met de club in het seizoen 2016/2017. Daarna volgden wat magere jaren ondanks een gewonnen KNVB beker in 2018 en een Johan Cruijff Schaal in datzelfde jaar. Sinds de komst van Arne Slot is Feyenoord constanter geworden in het meedoen om de bovenste plekken en timmert in Europa ook aan de weg. Nieuwkoop is onder de indruk van zijn trainer. “Achter elke oefening op de training zit een idee, zelfs achter een partij zes tegen twee. Dat wordt zelfs geanalyseerd met videobeelden. De eerste week ging het soms zo snel wat de trainer allemaal uitbeeldde en zei, dat ik echt even moest schakelen. Hij was meteen zoveel tactische informatie. Van hem hoor je niet als laatste aanwijzing voor een wedstrijd: ‘Mouwen opstropen, we gaan er vandaag vol op.’ Nee, de trainer heeft echt een plan en dat kan iedere wedstrijd weer anders zijn. In de ideale elf kiest onze trainer Arne Slot voor Geertruida op rechtsback, maar met hem strijden voor die plek voelt goed.”

Verdient Bart Nieuwkoop een basisplaats?

  • Ja
  • Nee
120+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie