Lance Duijvestijn

Leeftijd: 25

Het laatste nieuws over Lance Duijvestijn

Lance Duijvestijn is een Nederlandse aanvallende middenvelder. In februari 2024 maakte hij de overstap van Almere City FC naar Excelsior.

  • Duijvestijn speelt momenteel voor Excelsior
  • In 2023 promoveerde de middenvelder met Almere City FC
  • Hij kwam tevens uit voor ADO Den Haag, NEC en Helmond Sport

Clubcarrière Lance Duijvestijn

Duijvestijn werd op 15 januari 1999 geboren in Wateringen. In zijn geboorteplaats trapte de rechtspoot zijn voetbalcarrière af in de jeugdopleiding van amateurclub SV Velo. ADO Den Haag ontdekte zijn talent en besloot hem in 2009 op te nemen in de jeugdopleiding. De aanvallend ingestelde middenvelder maakte het traject in de residentiestad niet af en koos in 2018 voor een transfervrije overstap naar NEC.

Via NEC terug naar ADO

NEC-trainer Jack de Gier liet Duijvestijn in de zomer van 2018 meedraaien in de voorbereiding. Hij maakte een goede indruk, waardoor de technische staf hem op 17 augustus beloonde met een invalbeurt tijdens de Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd tegen SC Cambuur (2-2). Na 78 minuten mocht hij spits Sven Braken aflossen. Ondanks deze voortvarende start bleef zijn aandeel dat seizoen beperkt tot één wedstrijd in het betaald voetbal.

Duijvestijn keerde medio 2019 terug naar ADO Den Haag. Op het vertrouwde nest kwam de middenvelder weliswaar niet in aanmerking voor speeltijd in de A-selectie, maar hij mocht wel ervaring opdoen in de Derde Divisie. Hij maakte een uitstekende indruk bij Jong ADO Den Haag door elf keer te scoren in 22 competitieduels. Duijvestijn maakte maar liefst vier doelpunten in de thuiswedstrijd tegen VV Gemert (4-2 zege).

Doorbraak in Helmond

Tijdens het seizoen 2020-2021 speelde Duijvestijn zijn wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie. Op 29 augustus 2020 maakte de rechtspoot zijn debuut voor Helmond Sport, dat met een 1-2 nederlaag van het veld stapte tegen TOP Oss. Op 12 oktober had de middenvelder met twee assists een cruciaal aandeel in de 1-2 overwinning op FC Den Bosch. Een week later maakte hij zijn eerste doelpunt als profvoetballer, thuis tegen De Graafschap (1-2 nederlaag). Zijn teller steeg naar 38 officiële duels, met elf doelpunt en vier assists als rendement.

Lance Duijvestijn (Almere City FC)
Duijvestijn viert een treffer van Almere City FC (Pro Shots)

Promotie met Almere City

Duijvestijn maakte halverwege 2021 opnieuw een transfer. Ditmaal sloot de Zuid-Hollander zich aan bij Almere City FC, waar hij op 9 augustus debuteerde met een assist tegen Jong AZ (2-1 nederlaag). Zijn eerste doelpunt maakte hij op 21 augustus in de met 2-1 verloren uitwedstrijd tegen VVV-Venlo. Zijn team beleefde een teleurstellend seizoen in de Keuken Kampioen Divisie, maar zijn eigen aandeel was zeer florissant: twaalf doelpunten en dertien assists in 38 officiële duels.

In het seizoen 2022-2023 maakte Duijvestijn opnieuw twaalf doelpunten voor Almere City FC. Drie van zijn doelpunten maakte de middenvelder in de play-offs om promotie/degradatie, waarvan twee in de finaleronde tegen FC Emmen (2-0 zege). Middels een 1-2 overwinning in de return wist zijn club een historische promotie naar de Eredivisie af te dwingen. Duijvestijn maakte op 13 augustus 2023 zijn debuut op het hoogste niveau tegen FC Twente (1-4 nederlaag), maar verloor gaandeweg de eerste seizoenshelft zijn basisplaats.

Transfer naar Excelsior

In februari 2024 maakte Duijvestijn voor een bescheiden transfersom de overstap naar Excelsior. Een week na zijn debuut tegen FC Twente (0-3 nederlaag) maakte de rechtspoot zijn eerste Eredivisie-doelpunt in de stadsderby tegen Sparta Rotterdam (4-2 nederlaag). De volgende maanden verliepen met ups en downs, waardoor zijn team werd veroordeeld tot het spelen van promotie/degradatie. Duijvestijn speelde een negatieve hoofdrol door in de finaleronde een rode kaart te pakken tegen NAC Breda (6-2 nederlaag). De 4-1 thuiszege volstond niet om Excelsior in de Eredivisie te houden.

Laatste update: 11 juni 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie