PEC Zwolle vergroot kopzorgen Excelsior

De zorgen van Excelsior worden groter en groter. Op bezoek bij PEC Zwolle liep de formatie uit het Rotterdamse Kralingen zaterdagavond wéér tegen een nederlaag aan: 2-1.

PEC Zwolle bijna zeker van lijfsbehoud

PEC Zwolle dacht al binnen tien minuten een voorsprong op zak te hebben. Lennart Thy tikte de bal met succes achter doelman Stijn van Gassel, maar de VAR concludeerde dat de spits zich in buitenspelpositie bevond en dus ging er een streep door zijn treffer. Kort daarna schoof Eliano Reijnders de bal maar net naast.

Het elftal van trainer Johnny Jansen bleef de bovenliggende partij in deze wedstrijd. Na achttien minuten nam PEC Zwolle terecht de leiding dankzij Anselmo MacNulty. Hij sloeg toe vanuit een hoekschop, de bekende achilleshiel van Excelsior dit seizoen.

Excelsior maakte een relatief machteloze indruk in Zwolle, op een enkel speldenprikje na. Het wachten was dan ook op de 2-0. Van Gassel ontsnapte na een verkeerde terugspeelbal van teamgenoot Julian Baas (op de paal), maar in de 66ste minuut viel de treffer dan toch. Na een goede individuele actie schoot Odysseus Velanas raak: 2-0.

Fout brengt spanning terug

In de eindfase scoorde Excelsior nog wel tegen. Een foute inschatting van doelman Jasper Schendelaar stelde Lance Duijvestijn in staat om de 2-1 binnen te werken, maar verder kwam de bezoekende club niet. Met 31 punten is PEC Zwolle hard op weg naar lijfsbehoud. Excelsior blijft op de gevreesde zestiende plaats staan met 22 punten.

Scoreverloop: 1-0 (18′) A. MacNulty, 2-0 (66′) O. Velanas, 2-1 (86′) L. Duijvestijn