Excelsior lijkt lot FC Volendam te bezegelen

Foto: Excelsior lijkt lot FC Volendam te bezegelen

FC Volendam lijkt zich neer te moeten leggen bij degradatie uit de Eredivisie. De nummer zeventien van de ranglijst ging vrijdagavond kansloos ten onder bij concurrent Excelsior: 4-0.

FC Volendam krijgt pak slaag bij Excelsior

Excelsior en FC Volendam begonnen de avond als nummers zestien en zeventien van de Eredivisie. Het Andere Oranje won vorige week met 3-2 van RKC Waalwijk, waardoor de achterstand op de Kralingers terugliep naar drie punten. Een overwinning in Rotterdam zou dan ook een gelijkwaardig aantal punten betekenen.

In de praktijk speelde FC Volendam echter van begin tot eind een verloren wedstrijd. De manschappen van Regillio Simons werden ook niet geholpen door aanvalsleider Robert Mühren, die met een blessure al snel uitviel. Excelsior creëerde een hoop kansen, maar zowel doelman Mio Backhaus als de lat (inzet Derensili Sanches Fernandes) stond de openingstreffer in de weg.

Morele dreun

Op slag van rust deelde Excelsior een morele dreun uit. In een tijdsbestek van drie minuten liep de formatie van trainer Marinus Dijkhuizen uit naar een 2-0 voorsprong. Lance Duijvestijn zorgde in de 41ste minuut voor de dikverdiende openingstreffer door Backhaus volstrekt kansloos te laten. Twee minuten daarna verdubbelde Lazaros Lamprou de marge door een hoekschop binnen te lopen.

In de tweede helft slaagde FC Volendam er niet in om de spanning terug te brengen. Excelsior bleef de bovenliggende ploeg door uitstekend voetbal op de mat te leggen. Tien minuten na de hervatting zorgde Troy Parrott voor de beslissing door de marge naar drie te tillen. Opnieuw Lamprou zorgde op zijn beurt zelfs nog voor een dikverdiende vierde treffer.

Scoreverloop: 1-0 (41′) L. Duijvestijn, 2-0 (43′) L. Lamprou, 3-0 (55′) T. Parrott, 4-0 (67′) L. Lamprou

Gaat Excelsior zich handhaven?

  • Ja
  • Nee
62+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie