Doelpuntenregen in Rotterdam: Sparta wint

Foto: Doelpuntenregen in Rotterdam: Sparta wint

Op zaterdagavond heeft Sparta Rotterdam afgerekend met zijn stadsgenoot Excelsior. Er werden maar liefst zes doelpunten gescoord op Het Kasteel, vier aan de ene kant en twee aan de andere: 4-2. Opmerkelijk genoeg vielen de twee goals van de Kralingers al betrekkelijk vroeg in de wedstrijd, waarna de thuisploeg zich dus oprichtte.

‘Remontada’ Sparta tegen stadsgenoot Excelsior

De derby in Rotterdam ging dus vrij verrassend van start, met een dubbelslag van de gasten, die daar overigens wel wat hulp bij kregen. Bij de 0-1 werd Kik Pierie immers compleet over het hoofd gezien, waarna het een koud kunstje was voor de verdediger om te scoren. En vervolgens stelde Couhaib Driouech winteraankoop Lance Duijvesteijn in staat om er 0-2 van te maken.

Er leek een stunt in de maak, maar trainer Jeroen Rijsdijk besloot metéén in te grijpen. Django Warmerdam, die ‘verzoop’ tegen Driouech, werd vervangen door Saïd Bakari en stukje bij beetje ging het beter lopen bij Sparta. Toen stond het overigens al 1-2, door een goal van Arno Verschueren (een rake kopbal), en even later werd het ook 2-2, al wist doelpuntenmaker Tobias Lauritsen ook niet precies wat hij deed.

Erop en erover

In de tweede helft werd het allemaal nog wat erger voor Excelsior, dat (blijkbaar) geen antwoord had op de tactische omzetting van Rijsdijk. Het resulteerde in nóg een goal van Lauritsen, de 3-2, en diep in de blessuretijd ook nog in de beslissende 4-2 van Charles-Andreas Brym, die profiteerde van het feit dat Stijn van Gassel mee naar voren was gegaan bij een hoekschop.

Scoreverloop: 0-1 (11′) K. Pierie, 0-2 (16′) L. Duijvestijn, 1-2 (24′) A. Verschueren, 2-2 (31′) T. Lauritsen, 3-2 (75′) T. Lauritsen, 4-2 (90′) C. Brym.

Terechte uitslag?

  • Ja
  • Nee
41+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie