Kik Pierie

Leeftijd: 23

Het laatste nieuws over Kik Pierie

Kik Pierie is een Nederlandse verdediger met de Amerikaanse nationaliteit. In de zomer van 2023 maakte hij de overstap van Ajax naar Excelsior, dat hem daarvoor al huurde.

  • Pierie speelt momenteel voor Excelsior
  • Hij werd medio 2023 definitief overgenomen van Ajax
  • De verdediger brak door bij sc Heerenveen
  • Ook heeft hij een verleden bij FC Twente
  • Pierie werd geboren in de Verenigde Staten

Clubcarrière

Pierie werd op 20 juli 2000 geboren in het Amerikaanse Boston. Zijn vader Jean-Pierre werkte als chirurg voor het ziekenhuis van de universiteit van Harvard, maar na een jaar keerde het gezin Pierie terug naar Nederland om in Zeist te gaan wonen. Op vijfjarige leeftijd verhuisden zij naar Leeuwarden. In de hoofdstad van Friesland trok Pierie namens LAC Frisia 1883 voor het eerst zijn voetbalkicksen aan.

sc Heerenveen

Als jeugdspeler werd Pierie gescout door sc Heerenveen. De verdediger behoorde tot de grootste talenten van de Friese eredivisionist en maakte op 17 mei 2017 zijn debuut in de hoofdmacht tijdens de play-offwedstrijd tegen FC Utrecht (1-3 nederlaag). Pierie werd meteen een vaste waarde in Heerenveen, waar hij in de twee daaropvolgende seizoenen de teller liet oplopen naar 71 officiële wedstrijden (twee doelpunten).

(Pro Shots)

Ajax

Het potentieel van Pierie werd ook ontdekt door Ajax. In de zomer van 2019 werd hij voor circa vier miljoen euro overgenomen door de Amsterdammers, maar drie jaar later stond het aantal wedstrijden voor de hoofdmacht nog altijd op nul. Pierie moest zich tevreden stellen met oefenwedstrijden en optredens in de Keuken Kampioen Divisie met Jong Ajax.

FC Twente

In het 2020-2021 werd Pierie uitgeleend aan FC Twente. Voor de Tukkers kwam de verdediger tot 24 wedstrijden in de Eredivisie en dat beviel zo goed dat hij in de zomer van 2021 nogmaals werd uitgeleend. Door een hardnekkige rugblessure speelde hij dat tweede jaar echter maar drie wedstrijden in het team van Ron Jans. In de zomer van 2022 sloot hij weer aan bij Ajax.

(Pro Shots)

Excelsior

Pierie verloor de concurrentiestrijd opnieuw bij Ajax, waar hij na een blunder bij Jong Ajax (handsbal tegen Roda JC) zelfs onder vuur kwam te liggen. Tijdens de winterstop werd besloten om hem te verhuren aan Excelsior. Pierie werd meteen wéér getroffen door blessureleed, maar na zijn debuut tegen PSV (4-0 nederlaag) op 4 april groeide hij uit tot een steunpilaar. Mede dankzij diens treffer tegen Fortuna Sittard (3-0 zege) werd lijfsbehoud een feit.

Excelsior haalde Pierie in de zomer van 2023 definitief in huis.

Laatste update: 11 juli 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie