Kik Pierie

Age: 22
Speler nieuws Speler info

Het laatste nieuws over Kik Pierie

Kik Pierie is een Nederlandse verdediger met de Amerikaanse nationaliteit. In 2023 zal hij zijn wedstrijden afwerken in het shirt van Excelsior, dat hem huurt van Ajax.

Pierie werd op 20 juli 2000 geboren in het Amerikaanse Boston. Zijn vader Jean-Pierre werkte als chirurg voor het ziekenhuis van de universiteit van Harvard, maar na een jaar keerde het gezin Pierie terug naar Nederland om in Zeist te gaan wonen. Op vijfjarige leeftijd verhuisden zij naar Leeuwarden. In de hoofdstad van Friesland trok Pierie namens LAC Frisia 1883 voor het eerst zijn voetbalkicksen aan.

Doorbraak in Heerenveen

Als jeugdspeler werd Pierie gescout door sc Heerenveen. De verdediger behoorde tot de grootste talenten van de Friese eredivisionist en maakte op 17 mei 2017 zijn debuut in de hoofdmacht tijdens de play-offwedstrijd tegen FC Utrecht (1-3 nederlaag). Pierie werd meteen een vaste waarde in Heerenveen, waar hij in de twee daaropvolgende seizoenen de teller liet oplopen naar 71 officiële wedstrijden (twee doelpunten).

Ajax

Het potentieel van Pierie werd ook ontdekt door Ajax. In de zomer van 2019 werd hij voor circa vier miljoen euro overgenomen door de Amsterdammers, maar drie jaar later stond het aantal wedstrijden voor de hoofdmacht nog altijd op nul. Pierie moest zich tevreden stellen met oefenwedstrijden en optredens in de Keuken Kampioen Divisie met Jong Ajax.

FC Twente

In het 2020-2021 werd Pierie uitgeleend aan FC Twente. Voor de Tukkers kwam de verdediger tot 24 wedstrijden in de Eredivisie en dat beviel zo goed dat hij in de zomer van 2021 nogmaals werd uitgeleend. Door een hardnekkige rugblessure speelde hij dat tweede jaar echter maar drie wedstrijden in het team van Ron Jans. In de zomer van 2022 sloot hij weer aan bij Ajax.

Excelsior

Pierie verloor de concurrentiestrijd opnieuw bij Ajax, waar hij na een blunder bij Jong Ajax (handsbal tegen Roda JC) zelfs onder vuur kwam te liggen. Tijdens de winterstop werd besloten om hem te verhuren aan Excelsior.

Laatste update: 4 december 2022

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie