Pierie over ‘Ajax-policy’: “Voor mij geen issue”

Foto: Pierie over ‘Ajax-policy’: “Voor mij geen issue”

Kik Pierie is niet op de hoogte van een eventuele kunstgraspolicy bij Ajax. De 22-jarige verdediger heeft zich uitgeleend aan Excelsior, dat de thuiswedstrijden op kunstgras speelt.

Als Ajax-directeur verhuurde Marc Overmars bij voorkeur geen spelers die op kunstgras speelden, maar Pierie maakt die stap dus wel. “Ik wist niet van die policy af, geen flauw idee”, zo laat hij weten aan ESPN. “Ik wilde graag naar Excelsior. Ik wist dat er kunstgras was, maar voor mij is dat geen issue. Als de speler wil, waarom zou je er dan tussen gaan zitten? Ik denk dat het niet heel veel uitmaakt als de speler wil.”

Toekomst

Het is onduidelijk of Pierie volgend jaar zomer terugkeert bij Ajax. “Daar wil ik nu helemaal niet naar kijken. Voor mij is dat nu niet de eerste issue. Ik focus me nu op Excelsior. Dat klinkt een beetje als een cliché, maar zo is het wel. Ik speel hier een halfjaar en wil het zo goed mogelijk doen. Dan ligt in de volgende zomer alles weer open. Dan gaan we zien hoe het gaat lopen. Daar nu op vooruitlopen, hoeft van mij niet.”

Pierie verruilde sc Heerenveen in 2019 voor Ajax. “Het was niet zo van: het grote Ajax komt, ik móét daarheen. Voor mij waren er toen meerdere opties. Met de mensen om me heen heb ik het afgewogen, wat is de beste optie op dit moment? Daar kwam voor ons – met alle factoren meegenomen – Ajax uit.” Een succes werd het niet, maar waarom? “Er hebben meerdere factoren in gespeeld, maar de belangrijkste is dat ik nog niet prof genoeg was toen ik daarheen ging.”

Wint Excelsior van FC Groningen?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Keert Pierie nog terug bij Ajax?

  • Ja
  • Nee
182+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie