‘Pierie twijfelt aan Ajax-toekomst’

Foto: ‘Pierie twijfelt aan Ajax-toekomst’

Kik Pierie werd door Ajax in de Perr Schuurs-gedachtengang over genomen van sc Heerenveen. De Nederlandse verdediger komt er nog niet aan te pas in Amsterdam. Dit seizoen is Pierie te bewonderen in het shirt van Excelsior. Voor volgend jaar weet hij nog niet waar hij aan toe is…

Ajax

Pierie kreeg in zijn Ajax-tijd te maken met verschillende blessures. Daarnaast werden er ook genoeg andere centrale verdedigers aangetrokken die in de linkerzone van de defensie, waar Pierie in het centrum en als back kan spelen, het beste tot hun recht komen.

De verdediger is realistisch over zijn mogelijkheden in Amsterdam. Ajax trok dit seizoen Calvin Bassey (24 miljoen euro) en Owen Wijndal (10 miljoen euro) aan voor de posities waar Pierie op z’n best is.

Voor de Nederlander is het duidelijk waar zijn behoeftes liggen. “Op mijn leeftijd moet ik nu spelen, het liefst in de Eredivisie. Waar dat is, zien we wel”, zei Pierie in gesprek met Voetbal International.

Dat Pierie nu bij Excelsior speelt in plaats van Ajax of Heerenveen, stond niet in de planning op het moment dat hij bij Ajax tekende. “Het had allemaal anders kunnen lopen, maar zo is het niet gelopen. Streep eronder en door. Ik kan nu weer trots en gelukkig kan zijn bij Excelsior.”

Ook bij Excelisor speelde een blessure Pierie parten. De verdediger miste daardoor twaalf Eredivisie-wedstrijden. Toch knokte hij zich snel weer in de basis. Inmiddels heeft Pierie geen last meer van de pijn. “Ik doe alles mee, het is geen probleem.”

Desalniettemin wringt er toch wat. “Ik ben wat ongeduldig van aard, dat is weleens lastig. Als speler wil je graag, ik voel me bevoorrecht om te mogen voetballen. Ik weet wat het is om niet te kunnen wat je het liefst doet. Dat maakt dat ik nu extra geniet. Ik maak weer deel uit van een team, ik voel me weer prof.”

Niet alleen voor Excelsior geldt dat Pierie het beste van zichzelf moet laten zien. Dat geldt ook in de fase van de carrière waar hij nu zit. “Ik wil helpen en daarnaast zelf goed spelen. Zo maximaal mogelijk bijdragen. Na die blessure heb ik tegen mezelf gezegd dat ik er moest staan in de cruciale fase die nu aangebroken is.”

Heeft Pierie toekomst bij Ajax?

  • Denk het wel
  • Denk het niet
278+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie