Vitesse grijpt strohalm bij Excelsior en gooit degradatiestrijd open

Foto: Vitesse grijpt strohalm bij Excelsior en gooit degradatiestrijd open

Vitesse heeft voor de vierde keer dit seizoen gewonnen in de Eredivisie, en greep zo een belangrijke strohalm tegen degradatie. Een 1-0 achterstand werd omgebogen tegen Excelsior, dat lange tijd de betere ploeg was en de beste kansen kreeg.

Hekkensluiter Vitesse verkleint gat met Excelsior en RKC

De volgende ‘finale’ voor hekkensluiter Vitesse vond plaats in Rotterdam-Oost. De voorbije weken waren de Arnhemmers geregeld dichtbij een overwinning, maar verloor het nog tegen Heracles Almelo (3-2) en speelde het gelijk tegen concurrent FC Volendam (1-1). Een zege bij Excelsior zou het gat met de Kralingers verkleinen tot vijf punten. Daardoor was het voor de gastheren ook een zeer belangrijke wedstrijd, na drie nederlagen op rij. De ploeg van Marinus Dijkhuizen begon ook het sterkst aan het duel. Kenzo Goudmijn en Couhaib Driouech hadden het vizier echter nog niet op scherp.

De eerste helft had geen geweldig niveau, maar de aanwezigheid bij twee echte dribbelaar bij beide ploegen zorgde nog wel voor vermaak: Driouech dus bij Excelsior en Anis Hadj-Moussa bij Vitesse. Laatstgenoemde passeerde bij een actie twee tegenstanders, maar zijn schot miste scherpte. De gastheren maakten meer aanspraak op de voorsprong, maar wanneer het echt gevaarlijk werd, stond Eloy Room vaak op de goede plek. Zo gingen beide ploegen doelpuntloos richting de thee.

Wél goals in tweede helft

Vlak na de pauze was het dan wel raak. Vitesse verspeelde knullig de bal, waarna Driouech de mee opgekomen Arhur Zagré bereikte. De voorzet van de Franse linksback kwam uit rond de penaltystip, waar Lance Duijvestijn opdook en knap raakschoot in de lange hoek: 1-0.

Zo leken de Arnhemmers weer in de hoek terecht te zijn gekomen waar de klappen vielen. Na zeven minuten maakte het echter prompt gelijk. Een inzet van Carlens Arcus werd gekraakt, waarna de bal via een hoge carambole bij de tweede paal terechtkwam. Daar stond Paxten Aaronson op de juiste plaats om binnen te tikken: 1-1.

Daarna was het weer vooral Excelsior dat op zoek ging naar een nieuwe voorsprong. Goudmijn vond in de korte hoek Room op zijn weg. De keeper, die vele speelrondes de beste man bij Vitesse is, was even later weer belangrijk. Met een risicovolle ingreep hield hij Troy Parrott van scoren. Hierdoor kon Vitesse stiekem nog denken aan een zege, maar de grootste kansen bleven voor de thuisclub. Driouech bod invaller Lazaros Lamprou een enorme kans, van dichtbij kon ook hij Room niet passeren.

De onterechte 1-2 viel alsnog in de 86ste minuut. De corner van Hadj-Moussa werd ingekopt door Nicolas Isimit-Mirin. De verdediger nam zo revanche na zijn schorsing door de belangrijke rode kaart tijdens Heracles Almelo.

Excelsior moest in de slotfase op jacht gaan naar nog een punt. Veel verder dan een van richting veranderd schot van Lamprou kwam het niet meer. Zo won Vitesse voor het eerst sinds 10 december weer eens in de Eredivisie. Het laat FC Volendam achter zich, en verkleint het gat met RKC Waalwijk tot twee punten. Excelsior komt zo ook nog altijd in aanmerking voor directe degradatie.

Scoreverloop: 1-0 (46′) L.Duijvestijn, 1-1 (53′) P.Aaronson, 1-2 (86′) N.Isimat-Mirin

Gaat Vitesse direct degradatie ontlopen?

  • Ja
  • Nee
37+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie