Nicolas Isimat-Mirin

Leeftijd: 32

Het laatste nieuws over Nicolas Isimat-Mirin

Nicolas Isimat-Mirin is een Franse verdediger van Guadeloupse afkomst. In januari 2023 maakte hij de overstap van Sporting Kansas City naar Vitesse.

  • Isimat-Mirin speelt momenteel voor Vitesse
  • De verdediger werd driemaal landskampioen met PSV
  • Hij heeft een verleden bij Valenciennes, AS Monaco, Besiktas, Toulouse en Sporting Kansas City
  • Isimat-Mirin is een voormalig jeugdinternational van Frankrijk

Clubcarrière

Nicolas Johnny Isimat-Mirin werd op 15 november 1991 geboren in het Franse Meudon. Zijn familie komt van oorsprong uit het West-Afrikaanse Benin en kwamen als slaven terecht op Guadeloupe. Zijn ouders Fernel en Nicole werden daar geboren, maar lieten hun zoon ter wereld komen op Franse bodem. De verdediger speelde hier in de jeugd achtereenvolgens voor US Roissy-en-Brie, INF Clairefontaine, Stade Rennes en Valenciennes.

Debuut voor Valenciennes

Isimat-Mirin maakte op 21 september 2010 zijn debuut in de Coupe de la Ligue-wedstrijd tegen Nîmes Olympique (uitgeschakeld na strafschoppen). Zijn Ligue 1-debuut volgde vijf dagen later in de uitwedstrijd tegen Stade Brest (1-0 nederlaag). De verdediger besliste op 20 november 2011 de competitiewedstrijd tegen AJ Auxerre met een doelpunt en een assist (2-1).

In het shirt van Valenciennes groeide Isimat-Mirin uit tot een vaste waarde. Tot de zomer van 2013 speelde de rechtspoot tachtig officiële wedstrijden voor Les Athéniens, waarin hij tweemaal wist te scoren. Met zijn team eindigde hij in de middenmoot van de Franse Ligue 1.

Weinig succes in Monaco

Isimat-Mirin maakte in de zomer van 2013 de overstap van Valenciennes naar AS Monaco. Op 30 november maakte de verdediger zijn debuut in de Ligue 1-wedstrijd tegen Stade Rennes, dat met 2-0 werd verslagen. In het restant van het seizoen liep zijn teller op naar elf officiële wedstrijden. De Fransman werd bij de Monegasken gehinderd door zware concurrentie en fungeerde daardoor vooral als bankzitter.

Twee titels met PSV

In de zomer van 2014 werd Isimat-Mirin voor een jaar verhuurd aan PSV. Op 25 september maakte de verdediger zijn debuut in de bekerwedstrijd tegen FC Utrecht (2-0 overwinning). Zijn eerste doelpunt maakte hij op 15 maart 2015 in de met 2-1 gewonnen Eredivisie-wedstrijd tegen FC Groningen. Ruim een maand later veroverde PSV de landstitel, maar in de kampioenswedstrijd tegen sc Heerenveen (4-1) kreeg hij geen speeltijd. Isimat-Mirin, die het seizoen afsloot met 24 officiële wedstrijden, fungeerde tijdens de huldiging als smaakmaker.

Isimat-Mirin werd medio 2015 permanent overgenomen van PSV. In het seizoen 2015-2016 won hij de Johan Cruijff Schaal en zijn tweede landstitel. De Eindhovenaren begonnen de laatste speelronde van het Eredivisie-seizoen weliswaar als tweede achter Ajax, maar een 1-3 overwinning op PEC Zwolle volstond voor titelprolongatie dankzij de Amsterdamse misstap (1-1 bij De Graafschap). Met 26 gespeelde wedstrijden was zijn aandeel nauwelijks groter dan een jaar eerder.

In 2016 won Isimat-Mirin opnieuw de Johan Cruijff Schaal met PSV. Zijn vijfde en laatste hoofdprijs won hij in het seizoen 2017-2018 door zijn landstitel te veroveren. De Fransman fungeerde enige tijd als basisspeler, maar verspeelde zijn plek uiteindelijk aan Nick Viergever. Isimat-Mirin besloot in januari 2019 na 130 officiële wedstrijden (zes doelpunten) te vertrekken.

Via Besiktas naar MLS

Isimat-Mirin koos begin 2019 voor een dienstverband bij Besiktas, waar hij debuteerde in de Süper Lig-wedstrijd tegen Akhisar Belediyespor (0-3 overwinning). Voor de Turkse topclub speelde de verdediger in totaal veertien competitiewedstrijden. Hij begon de voorbereiding op het nieuwe seizoen opnieuw in Istanbul, maar zijn perspectief nam in rap tempo af. Isimat-Mirin werd daarom voor een jaar uitgeleend aan het Franse Toulouse (zestien wedstrijden, één doelpunt).

Een warming-up als huurling van Toulouse (Pro Shots)

In februari 2021 werd het contract van Isimat-Mirin ontbonden bij Besiktas. De Fransman koos vervolgens voor het Amerikaanse Sporting Kansas City in de Major League Soccer. Tot zijn vertrek eind 2022 speelde de verdediger in totaal 46 officiële wedstrijden voor The Wizards (één doelpunt).

Kwakkelend bij Vitesse

Isimat-Mirin werd in januari 2023 herenigd met trainer Phillip Cocu, die inmiddels de scepter zwaaide bij Vitesse. Hij tekende een contract voor anderhalf jaar met optiejaar. Op 25 januari maakte de verdediger zijn debuut in de Eredivisie-wedstrijd tegen FC Twente (2-2). Isimat-Mirin werd een vaste waarde bij de kwakkelende Amsterdammers, die degradatiegevaar wisten af te wenden door uiteindelijk op te klimmen naar de tiende positie.

Isimat-Mirin duelleert met Feyenoorder Santiago Giménez (Pro Shots)

Interlandcarrière

Isimat-Mirin speelde interlandwedstrijden voor zowel de Onder-20 als de Onder-21 van Frankrijk. Voor deze teams kwam de verdediger respectievelijk vijf en drie keer in actie.

Laatste update: 29 januari 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie