Tadic: “Heb veel respect voor hem, maar dit was fout”

Foto: Tadic: “Heb veel respect voor hem, maar dit was fout”

Dusan Tadic was na afloop van de 1-2 zege op Vitesse vooral blij met de drie punten voor zijn Ajax, maar kraakte ook een kritische noot betreft het optreden van arbiter Dennis Higler in de GelreDome.

De Serviër vond namelijk dat Ajax een penalty had moeten krijgen voor hands van Nicolas Isimat-Mirin, waar Higler juist floot voor een lichte duwfout op de Franse Vitessenaar. “Voor mij was het een penalty. De verdediger had twee meter de ruimte en hij weegt honderd kilo”, analyseert Tadic bij ESPN.

“Ik heb hem niet eens geduwd. De bal kwam duidelijk tegen zijn arm aan. Naar mijn mening geen overtreding van mij. Maar je moet de beslissing van de scheidsrechter respecteren. Dennis is een geweldige arbiter, hij probeert de beste beslissing te nemen.”

Waar de captain nog meer van baalde: “Ongelooflijk dat we weer een doelpunt tegen kregen uit een standaardsituatie. Dat gebeurt te vaak. We moeten dat verbeteren. We moeten er ook weer niet te veel over nadenken, maar we kunnen onszelf zeker verbeteren in dat opzicht. Hoe? Door te verdedigen als beesten. Daar gaat het om: mijn man gaat niet scoren.”

MVP

Tadic geldt momenteel weer als ‘MVP’ van de Eredivisie qua goals plus assists, ook al riepen velen dat de linkspoot juist een minder seizoen draaide. “Het is normaal dat het gezegd wordt, want mensen verwachten veel van ons. We speelden niet goed, ikzelf ook niet. We behaalden geen goede resultaten, dan is kritiek normaal. Ik ben elk jaar bij Ajax MVP van de Eredivisie geweest en ga dat ook dit jaar worden, maar belangrijker is kampioen worden met Ajax. Dat is onze taak en die moeten we volbrengen.”

Wordt Tadic topscorer van de Eredivisie dit seizoen?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Ajax had daar een pingel moeten krijgen

  • Eens
  • Oneens
762+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie