Officieel: Isimat terug op Nederlandse velden

Foto: Officieel: Isimat terug op Nederlandse velden

Het werd vanochtend al door het Eindhovens Dagblad gemeld en Vitesse bevestigt het nu: Nicolas Isimat-Mirin keert terug op de Nederlandse velden. De Franse centrumverdediger was clubloos nadat zijn contract bij Sporting Kansas City (Amerika) afliep.

Technisch directeur Benjamin Schmedes reageert verheugd op het aantrekken van Isimat, die voor anderhalf jaar heeft getekend. “Wij hebben hiermee een mooie kans op de markt benut. Naast zijn defensieve kwaliteiten brengt Nicolas ons ervaring en volwassenheid, hetgeen we op dit moment goed kunnen gebruiken. Mooi meegenomen is dat hij een transfervrije status had. Omdat Nicolas midden oktober zijn laatste wedstrijd heeft gespeeld, zal hij nog wat tijd nodig hebben om volledig speelklaar te zijn.”

Hereniging met Cocu

De PSV-cultheld reageert zelf: “Het was mijn wens om terug te keren naar Nederland, waar ik nog altijd een huis heb met mijn gezin. Vitesse voelt voor mij als de juiste bestemming. Het is niet alleen een mooie club met fanatieke supporters, maar ook de club van mijn oud-trainer Phillip Cocu. Ik kijk ernaar uit om weer met hem samen te werken. Met z’n allen gaan we voor een goede tweede seizoenshelft.”

Onder Cocu werd hij met PSV in 2015, 2016 en 2018 landskampioen. Vanwege zijn rol op de daaropvolgende titelfeesten (‘come on Peesjevee’) werd hij een absolute publiekslieveling en cultheld in Eindhoven. De mandekker, die voor PSV honderdveertig duels heeft gespeeld, kwam ook nog uit voor Toulouse en Besiktas. De drievoudig jeugdinternational van Frankrijk is 31 jaar.

Goede versterking?

  • Ja
  • Nee..
66+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie