Isimat-Mirin keihard aangepakt na ‘grote fout’

Foto: Isimat-Mirin keihard aangepakt na ‘grote fout’

Eloy Room en Edward Sturing zijn bepaald niet te spreken over de actie van Nicolas Isimat-Mirin. De centrale verdediger ontving een rode kaart, waarna Vitesse een pijnlijke nederlaag leed.

Rode kaart voor Isimat-Mirin

De Arnhemmers verkeren al een tijdlang in degradatiezorgen en kunnen punten dan ook goed gebruiken. De ploeg van Sturing begon fantastisch aan het duel door binnen het half uur twee doelpunten te maken. Waar Kacper Kozlowski de maker van de openingstreffer was, zorgde Melle Meulensteen enkele minuten later voor de 0-2.

Hoewel Heracles Almelo via Jordy Bruijn wat terugdeed, bleef Vitesse het betere van het spel houden. De situatie veranderde echter na 45 minuten, toen Isimat-Mirin het shirt van Jizz Hornkamp besloot vast te pakken. De defensieve kracht had al eerder een gele kaart gekregen en moest van Bas Nijhuis het veld af.

Onbegrip bij Room en Sturing

Na de theepauze maakte dezelfde Hornkamp nog twee doelpunten, waardoor Vitesse uiteindelijk met lege handen stond. “Dit is niet wat we in deze fase nodig hebben. Hij weet ook dat hij fout zit”, oordeelt Room hard bij ESPN. “Maar ja, het helpt het team natuurlijk niet. Anderen moeten meer gas geven, maar dit was heel lastig. We begonnen goed, maar de rode kaart was het kantelpunt.”

Sturing verdedigt Isimat-Mirin enigszins. “Hij doet het niet expres natuurlijk. Hij pakt twee gele kaarten en moet het veld af. Dan wordt de wedstrijd omgedraaid. We hadden controle en speelden prima, en dan kom je met tien man te staan. Dit is heel zuur.” Vitesse staat nog altijd onderaan in de Eredivisie, met 6 punten minder dan nummer 16 RKC Waalwijk.

Blijft Vitesse in de Eredivisie spelen?

  • Ja, absoluut
  • Nee, zeker niet
357+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie