Plan om Giménez af te stoppen: “Gewoon heel hard schoppen”

Foto: Plan om Giménez af te stoppen: “Gewoon heel hard schoppen”

Vitesse gaat zaterdagavond (aftrap: 21.00 uur) op bezoek bij landskampioen Feyenoord. De Arnhemmers moeten Santiago Giménez van scoren zien te houden. Dat gaat lastig worden, weet ook Nicolas Isimat-Mirin. Toch heeft de Fransman een plannetje bedacht.

Manier om Santiago Giménez af te stoppen

“Hij scoort aan de lopende band. Hoe hem af te stoppen? Haha, nou, gewoon schoppen. Gewoon heel hard schoppen. Nee, ik maak een grapje. Haha. We moeten gewoon alles geven. We zullen de beelden goed bestuderen en een strijdplan bedenken. Giménez schiet makkelijk. Met links en rechts, hè. Hij is sterk in het strafschopgebied. Snel. Dat wordt zaterdag hard werken voor ons”, lachte hij in gesprek met De Gelderlander.

Toch weet Isimat-Mirin dat de Rotterdamse club niet alleen op Giménez leunt. “Het is een compleet team”, benadrukte de Fransman. “Feyenoord is ook De Kuip. Ik heb er vaak gespeeld en de sfeer is geweldig. Feyenoord speelt goed. Dus er wacht ons een heel zware klus.”

Jetlag

Vitesse en Isimat-Mirin hebben wel een voordeeltje. Giménez speelde woensdagnacht nog een interland met Mexico tegen Duitsland (2-2) in de Verenigde Staten. Hij komt dus laat terug van de interlandperiode en heeft een jetlag. Dat had hij de laatste keer ook tegen sc Heerenveen (6-1), toch kwam Giménez die wedstrijd tot scoren. De teller staat na 8 duels op 12 goals.

Vitesse kan vertrouwen putten uit de laatste ontmoeting in De Kuip. De Arnhemmers wonnen op 28 mei met 1-0 van Feyenoord, dat toen al wel kampioen was. In die wedstrijd lukte het Giménez dus ook niet om te scoren. Gebeurt dat zaterdag weer?

Scoort Giménez tegen Vitesse?

  • Ja
  • Nee
357+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie