‘Samen mooie dingen meegemaakt bij PSV, ik kom hier niet geld ophalen’

Foto: ‘Samen mooie dingen meegemaakt bij PSV, ik kom hier niet geld ophalen’

In januari verraste Vitesse met het binnenhalen van Nicolas Isimat-Mirin, die clubloos was nadat zijn contract bij Sporting Kansas City in de Amerikaanse MLS afliep. Derhalve werd de Fransman herenigd met trainer Phillipp Cocu.

De 31-jarige Fransman heeft altijd contact gehouden met Cocu sinds hun gezamenlijke tijd in Eindhoven. “De trainer is een goede vriend. Dan doe je als speler extra je best als hij je een kans geeft. Onze karakters matchen. Hij is succesvol geweest als trainer, we hebben mooie dingen meegemaakt bij PSV, dat schept een band. Phillip is een persoonlijkheid. Voor dergelijke personen doe je altijd iets meer”, vertelt Isimat aan Voetbal International.

Eindhoven als tweede thuis

De cultheld woont in Eindhoven, waar hij zijn huis altijd gehouden heeft. “Ik voel me welkom in Nederland, heb veel vrienden hier. Laatst was ik met Vitesse terug bij PSV. Het was koud, maar het welkom was warm. Het is niet alleen het voetbal, ook het leven. Ik kom hier niet om geld op te halen, dan had ik wel een andere keuze gemaakt. Ik wilde terug naar Europa.”

Na zijn vertrek bij PSV in 2019 speelde Isimat ook nog voor Besiktas en Toulouse. In Arnhem mocht hij tot dusver twee keer invallen, de komende weken wil de goedlachse centrumverdediger zich in de basisformatie van Cocu gaan knokken.

Isimat wordt uiteindelijk vaste basisklant

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
292+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie