Ajax haalt opgelucht adem dankzij Bergwijn en concurrentie

Foto: Ajax haalt opgelucht adem dankzij Bergwijn en concurrentie

Ajax kan opgelucht ademhalen want de vijfde plaats is binnen. Aanvoerder Steven Bergwijn bezorgde zijn ploeg met een loepzuivere hattrick de drie punten. Dankzij de slechte resultaten van de concurrentie hebben de Amsterdammers zich verzekerd van Europees voetbal komend seizoen.

Wedstrijdverslag Ajax – Almere City: Bergwijn wervelt in Johan Cruijff ArenA

De wedstrijd begon tam in de Johan Cruijff ArenA. Almere had de verdedigende stellingen ingenomen en Ajax kwam daar maar moeilijk doorheen. Op de schaarse momenten dat de ploeg van trainer John van ‘t Schip er doorheen kwam was de eindpass niet goed. Daardoor kon een vrijstaande Brian Brobbey tot twee keer toe niet in stelling worden gebracht.

In de 25ste lukte het eindelijk wel om Brobbey te vinden en dat leverde gelijk een doelpunt op. Steven Bergwijn draaide snel weg van zijn tegenstander en zocht de combinatie met zijn aanvalsmaatje. De Ajax-spits legde keurig de bal terug, waarna Bergwijn doeltreffend uithaalde.

Bergwijn heeft het op z’n heupen

Diezelfde Bergwijn had er zin in zondagmiddag. Hij kreeg vijf minuten later de bal uit een door Almere verdedigende corner en bedacht zich geen moment. In een keer nam de Ajacied de bal op de pantoffel en liet Almere-keeper Nordin Bakker kansloos.

Hadden we al gezegd dat Bergwijn heerlijk had geslapen? De Ajax-aanvaller bleef maar gaan en had in de 38ste minuut al een Nederlandse hattrick (3 doelpunten achtereen in één helft) voltooid. Bergwijn pikte de bal op en ging lekker op dribbel uit. Een, twee, drie, vier Almere-spelers hadden het nakijken. Hij prikte vervolgens het balletje keurig in het hoekje: 3-0.

Ajax speelt wedstrijd rustig uit tegen armetierig Almere

Direct in het begin van de tweede helft leek Almere wonderwel iets terug te doen via Pascu. De VAR greep echter in, trok de lijntjes en oordeelde duidelijk: buitenspel. Zo kon Ajax daarna weer rustig doorgaan met het eenrichtingsverkeer dat ze vanaf het begin begonnen waren.

Echt resoluut was Ajax daarbij niet. Dat hoefde het ook niet, want de Amsterdammers hadden heel weinig te duchten van Almere zondagmiddag. De blik kon dus al snel naar de concurrentie. NEC wist niet te winnen van Feyenoord en de drie punten waren ook niet besteed aan FC Utrecht (tegen Sparta). Ajax hoeft dus niet meer naar achteren te kijken en alleen naar de toekomst. Een nieuw seizoen met heel veel veranderen en dus voorronde Europa League.

Scoreverloop: 29′ S. Bergwijn 1-0, 34′ S. Bergwijn 2-0, 38′ S. Bergwijn 3-0.

Is de vijfde plaats een terechte afspiegeling van Ajax dit seizoen?

  • Ja, klopt precies
  • Nee, verdiende meer
  • Nee, horen lager te staan
155+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie