Bart Ramselaar

Leeftijd: 27

Het laatste nieuws over Bart Ramselaar

Bart Ramselaar is een Nederlandse middenvelder. In februari 2024 maakte hij de overstap van FC Utrecht naar Lion City Sailors.

  • Ramselaar speelt momenteel voor Lion City Sailors
  • De middenvelder kwam eerder uit voor FC Utrecht en PSV
  • In 2018 werd hij kampioen van Nederland
  • Ramselaar speelde drie interlands voor het Nederlands elftal

Clubcarrière

Ramselaar werd op 29 juni 1996 geboren in Amersfoort. De middenvelder speelde voor amateurclubs VVZA en RODA ’46, waarna hij overstapte naar de voetbalacademie van FC Utrecht. Hij doorliep vervolgens het volledige traject in de Domstad.

Eerste periode FC Utrecht

Ramselaar debuteerde op 1 maart 2015 in de hoofdmacht van FC Utrecht, dat thuis tegen Feyenoord een 0-0 gelijkspel noteerde. De aanvallende middenvelder viel drie minuten voor tijd in voor Mark Diemers. In de laatste vier Eredivisie-wedstrijden van het seizoen 2014-2015 kreeg hij eveneens speeltijd van trainer Rob Alflen. Ramselaar maakte in de afsluitende uitwedstrijd tegen Vitesse (3-3) zijn eerste doelpunt als profvoetballer.

In het seizoen 2015-2016 brak Ramselaar definitief door bij FC Utrecht. De rechtspoot speelde 42 officiële wedstrijden voor de Domstedelingen, met acht doelpunten en zeven assists als rendement. Ramselaar had met twee doelpunten een groot aandeel in het uitschakelen van PSV in de KNVB Beker (1-3), maar de finale tegen Feyenoord ging met 2-1 verloren. Ook de finale van de play-offs om Europees voetbal ging door toedoen van Heracles Almelo verloren.

Na 41 Eredivisie-wedstrijden maakte Ramselaar in augustus 2016 de overstap van FC Utrecht naar PSV. De Eindhovenaren betaalden 4,7 miljoen euro (exclusief bonussen) voor de opvolger van Marco van Ginkel. Hij tekende een contract voor vijf seizoenen in het Philips Stadion.

Landskampioen met PSV

Ramselaar debuteerde op 28 augustus 2016 in het shirt van PSV, dat thuis niet wist te winnen van FC Groningen (0-0). De middenvelder bekroonde zijn basisdebuut op 10 september van datzelfde jaar met een treffer tegen NEC (0-4 overwinning). Hij speelde 35 officiële wedstrijden in zijn debuutseizoen voor de Eindhovense club, met zeven doelpunten en drie assists als rendement. Vier van die wedstrijden werkte Ramselaar af in de groepsfase van de Champions League.

In het seizoen 2017-2018 begon Ramselaar op de reservebank van PSV. De Amersfoorter mocht in de eerste seizoenshelft vooral invallen, maar in de tweede seizoenshelft heroverde hij zijn basisplaats. Daarmee eiste hij een aandeel op in het kampioenschap van 2018. Na dit succes werd trainer Phillip Cocu opgevolgd door Mark van Bommel, die hem maar zeven keer speeltijd gunde. Op eigen verzoek speelde Ramselaar dat seizoen negen keer voor Jong PSV in de Eerste Divisie.

Bart Ramselaar
(Pro Shots)

Terugkeer bij FC Utrecht

In augustus 2019 maakte Ramselaar een comeback bij FC Utrecht, dat bijna anderhalf miljoen euro neertelde als transfersom. Hij maakte zijn officiële rentree in de Eredivisie-wedstrijd tegen FC Twente (3-1 nederlaag) op 1 september. De middenvelder speelde dat seizoen in totaal zeventien wedstrijden en wist daarin een handvol keer te scoren.

Ramselaar was in de seizoenen 2020-2021 en 2021-2022 een vaste waarde bij FC Utrecht. In de thuiswedstrijd tegen Willem II (5-1 overwinning) op 31 oktober 2021 maakte hij zijn eerste hattrick als profvoetballer. In april 2022 sloeg het noodlot echter toe in de vorm van een zware knieblessure, waardoor hij de rest van het kalenderjaar aan zich voorbij moest laten gaan. Uitgerekend tegen PSV (2-2) vierde hij in februari 2023 zijn rentree op het voetbalveld.

Transfer naar Singapore

Op 26 februari 2024 trok Ramselaar de deur bij FC Utrecht achter zich dicht. De middenvelder accepteerde een aanbieding van Lion City Sailors uit Singapore.


Interlandcarrière

Ramselaar doorliep verschillende vertegenwoordigende jeugdelftallen van Nederland. Door een blessure moest hij in mei 2016 afzeggen voor het grote Nederlands elftal, maar op 9 november van datzelfde jaar mocht de rechtsbenige Amersfoorter alsnog debuteren als A-international (1-1 tegen Italië) door Georginio Wijnaldum na 89 minuten af te lossen. Tegen Luxemburg (1-3 zege, november 2016) en Ivoorkust (5-0 zege, juni 2017) liep zijn teller op naar drie interlands.

Laatste update: 26 februari 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie