Mark Diemers

Leeftijd: 30

Het laatste nieuws over Mark Diemers

Mark Diemers is een Nederlandse middenvelder. In september 2023 vertrok hij transfervrij van Feyenoord naar AEK Larnaca.

  • Diemers speelt momenteel voor AEK Larnaca
  • De middenvelder kwam eerder uit voor SC Cambuur, FC Utrecht, De Graafschap, Fortuna Sittard, Hannover 96 en FC Emmen
  • Met zowel Cambuur als De Graafschap promoveerde hij naar de Eredivisie

Clubcarrière

Diemers zag op 11 oktober 1993 het levenslicht in Leeuwarden. In de hoofdstad van Friesland werd de zesjarige rechtspoot aangemeld bij amateurclub LAC Frisia. “Je kon vrij snel zien dat Mark goed kon voetballen”, vertelde zijn jeugdtrainer Dennis de Munck later tegenover de Leeuwarder Courant. “Technisch en tactisch stak hij erbovenuit. Mark hoefde daardoor geen duels met grotere jongens aan te gaan. Hij had ook een goede trap die hij graag wilde verbeteren. Mark was buiten de trainingen en wedstrijden altijd aan het voetballen.”

Als talent van LAC Frisia werd Diemers ontdekt door SC Cambuur. De profclub uit Leeuwarden voegde de middenvelder toe aan de jeugdopleiding. Hij doorliep het gehele traject, maar werd al voor zijn debuut als profvoetballer verkocht aan FC Utrecht. Als compensatie mocht hij het seizoen 2012-2013 wel afmaken in zijn geboortestad.

Debuut voor Cambuur

Diemers maakte op 12 augustus 2012 als huurling van FC Utrecht zijn debuut voor SC Cambuur. In de met 1-2 gewonnen uitwedstrijd tegen FC Volendam werd de Leeuwarder na 84 minuten afgelost door Frits Dantuma. Een minuut na deze wissel viel het winnende doelpunt van Marco van der Heide. Diemers speelde dat seizoen in totaal 23 wedstrijden, waarin hij tweemaal wist te scoren. Zijn eerste treffer als profvoetballer maakte hij in het bekerduel met Telstar, dat na strafschoppen werd verslagen.

Met SC Cambuur werd Diemers in 2013 kampioen in de Eerste Divisie. De club uit Leeuwarden promoveerde daarmee na dertien jaar weer naar de Eredivisie, maar het duo Dwight Lodeweges en Henk de Jong trapte dit avontuur af zonder de middenvelder. Volgens afspraak sloot hij zich aan bij FC Utrecht.

Reserve in Utrecht

Diemers maakte op 18 juli 2013 zijn debuut voor FC Utrecht, dat in de voorronde Europa League met 2-1 verloor bij FC Differdange 03. Door een doelpuntrijk gelijkspel (3-3) werden de Domstedelingen een week later uitgeschakeld in Europees verband. Het vizier kon daardoor al snel weer worden gericht op de Eredivisie. De middenvelder slaagde er niet in om een vaste waarde te worden. Hij bleef in het seizoen 2013-2014 steken op zeventien officiële wedstrijden, waarin hij één assist afleverde.

Op 20 december 2014 maakte Diemers zijn eerste doelpunt voor FC Utrecht. In de uitwedstrijd tegen AZ bepaalde hij na 37 minuten de eindstand op 0-3. Met twee doelpunten en één assists uit 22 officiële wedstrijden werd de Leeuwarder iets belangrijker voor de eredivisionist, maar dat resulteerde niet in een definitieve doorbraak. In de eerste helft van het seizoen 2015-2016 bereikte hij namens Utrecht geen dubbele cijfers (acht wedstrijden, één doelpunt).

Wisselend succes met De Graafschap

In januari 2016 werd Diemers voor de rest van het seizoen ondergebracht bij De Graafschap. In Doetinchem hoopte men op een kwaliteitsimpuls met lijfsbehoud als inzet. Hij debuteerde op 23 januari 2016 in de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo, dat met 2-1 aan het langste eind trok. De middenvelder maakte op 1 mei zijn eerste doelpunt als Superboer in de uitwedstrijd tegen AZ (4-1 nederlaag). De Graafschap ontsnapte aan directe degradatie, maar daalde door toedoen van Go Ahead Eagles in de play-offs alsnog af naar de Eerste Divisie.

Ondanks de degradatie maakte Diemers medio 2016 permanent de overstap naar De Graafschap. Gedurende het seizoen 2016-2017 fungeerde hij enige tijd als aanvoerder op De Vijverberg, maar zijn rendement (vijf doelpunten en twee assists) bleef aan de lage kant. Dat beeld veranderde in het seizoen 2017-2018. Met elf doelpunten en vijftien assists had Diemers een groot aandeel in de promotie naar de Eredivisie. Zijn team rekende in de finale van de play-offs af met Almere City FC.

Smaakmaker bij Fortuna

Na tweeënhalf jaar trok Diemers de deur achter zich dicht bij De Graafschap. Hij koos voor het eveneens gepromoveerde Fortuna Sittard, dat een driejarig contract in petto had. De middenvelder debuteerde op 11 augustus 2018 in de uitwedstrijd tegen Excelsior (1-1). Vooral op 22 september liet hij zich gelden door in de thuiswedstrijd tegen Willem II maar liefst drie assists op te eisen. Met acht doelpunten en acht assists uit 38 officiële wedstrijden beleefde Diemers sowieso een prima eerste seizoen namens Fortuna.

Met acht doelpunten en negen assists in 29 officiële wedstrijden werd Diemers in het seizoen 2019-2020 nóg waardevoller voor Fortuna Sittard. Zo maakte hij een hattrick in de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo (4-1), waaronder twee vrije trappen. Met zijn uitstekende traptechniek trok de rechtspoot de aandacht van verschillende clubs. Diemers koos uiteindelijk voor Feyenoord, hoewel FC Groningen zich al rijk rekende. “Voor mij is een woord een woord. Maar dat geldt blijkbaar niet voor iedereen”, somberde Groningen-directeur Mark-Jan Fledderus destijds bij DVHN Live.

Te licht voor Feyenoord

Diemers debuteerde op 12 september 2020 in de hoofdmacht van Feyenoord, dat met 0-2 zegevierde bij PEC Zwolle. In de vijfde minuut stelde hij Steven Berghuis in staat om het eerste Rotterdamse doelpunt van het seizoen te maken. Een mooie opsteker voor de zomeraankoop, maar die lijn wist hij niet door te trekken in de rest van het seizoen. Aan het vertrouwen van trainer Dick Advocaat lag dat niet, aangezien Diemers in 38 officiële wedstrijden speeltijd werd gegund. Diemers maakte in het seizoen 2020-2021 drie doelpunten, waaronder de openingstreffer tegen PSV (3-1 zege).

Advocaat maakte in de zomer van 2021 plaats voor Arne Slot. De nieuwe hoofdtrainer had minder vertrouwen in de middenvelder, die hem in het seizoen 2021-2022 welgeteld 107 speelminuten gunde (vier wedstrijden). Het bleken ook zijn laatste minuten namens de Rotterdamse club.

Op huurbasis naar Hannover

Feyenoord en Hannover 96 bereikten in januari 2022 een akkoord over een huurtransfer van Diemers. Hierbij werd ook een optie tot koop bedongen door de Tweede Bundesliga-club. Hij maakte zijn eerste minuten voor de Duitsers op 14 januari in de uitwedstrijd tegen Hansa Rostock (0-1 overwinning). De middenvelder speelde vrijwel alle wedstrijden in het tenue van Die Roten (zestien keer), maar met één assist bleef zijn inbreng bescheiden. Om die reden maakte Hannover geen gebruik van de overeengekomen optie.

In actie voor FC Emmen (Pro Shots)

Degradatie met FC Emmen

Diemers werd in de zomer van 2022 opnieuw uitgeleend door Feyenoord, dat ditmaal een akkoord sloot met FC Emmen. Voor de Drentse formatie debuteerde hij op 13 augustus in de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk (1-1). Een week later droeg de middenvelder met een assist op Ole Romeny bij aan de 3-2 overwinning op zijn oude werkgever FC Utrecht. Het elftal van Dick Lukkien tankte daarmee vertrouwen, maar beleefde een zeer teleurstellend seizoen. In zijn 39ste en laatste wedstrijd voor Emmen degradeerde zijn team door toedoen van Almere City FC (1-2).

Lucratief avontuur op Cyprus

In de zomer van 2023 kwam de samenwerking tussen Feyenoord en Diemers officieel ten einde. De middenvelder zat enige tijd zonder werkgever. Zijn oude liefde SC Cambuur toonde serieuze interesse en liet hem ook met de groep meetrainen, maar tot een hereniging kwam het niet. Uiteindelijk vond hij onderdak op Cyprus door een akkoord te sluiten met AEK Larnaca. Zes dagen na zijn debuut tegen Othellos Athienou (3-2 zege) maakte Diemers op bezoek bij AEZ Zakakiou (3-1 nederlaag) zijn eerste treffer voor de club.

Laatste update: 27 januari 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie