PSV en Feyenoord overtuigen, verrassing in achterhoede | SN Team van de Week 5

Foto: PSV en Feyenoord overtuigen, verrassing in achterhoede | SN Team van de Week 5

PSV, Feyenoord en FC Twente waren de grootste smaakmakers van het vijfde competitieweekend. Waar de eerste twee teams in eigen huis hun tegenstander eenvoudig van het veld af speelde, lukte het FC Twente om Ajax te verslaan. Dat deed de club niet zomaar, maar met zeer overtuigend voetbal. Het is dan ook niet verrassend dat de drie clubs de meeste spelers leveren voor het SoccerNews Team van de Week. Tóch zit er ook nog een verrassing bij.

SN Team van de Week 5: Feyenoord, PSV en FC Twente swingen erop los

SoccerNews.nl volgt alle Eredivisie-wedstrijden op de voet en maakt na elke speelronde de balans op met het SN Team van de Week. De uitverkoren spelers zijn geselecteerd op basis van prestaties, statistieken en een flinke dosis subjectiviteit.

Feyenoord en PSV tankten dit weekend vertrouwen voor de komende dagen, wanneer de eerste wedstrijden in de Champions League op het programma staan. De Rotterdammers haalden opnieuw een zeer hoog niveau in de Eredivisie en versloegen sc Heerenveen met maar liefst 6-1. Ook PSV hield geen spaan heel van de tegenstander: NEC moest er met 4-0 aan geloven.

Voor FC Twente stond het op papier moeilijkste duel op het programma. Zeker in de eerste helft had het team van Joseph Oosting echter geen enkel probleem met Ajax. Sterker nog: de spelers van FC Twente stonden verbaasd dat ze zoveel ruimte kregen van de opponent. Ze kregen daarmee alle vrijheid om uit te blinken en twee spelers zijn daarom in de Team van de Week terug te vinden, waarbij een 3-4-3 formatie wordt gehanteerd.

Doelman: Lars Unnerstall (FC Twente)

Lars Unnerstall beleefde vorig voetbaljaar een overtuigend seizoen en is dit jaar opnieuw goed bezig. Tegen Ajax liet de Duitser zien dat hij van grote waarde is voor zijn team. Niet alleen op het gebied van reddingen haalt de keeper wekelijks een hoog niveau, ook lukt het hem opnieuw om samen met de technische staf een stabiele achterhoede neer te zetten. En daar plukt FC Twente de vruchten van.

Verdediger: Gernot Trauner (Feyenoord)

Voor Gernot Trauner was het duel met sc Heerenveen ideaal om de volgende stap te zetten. De verdediger raakte in de zomer geblesseerd en werkte vervolgens keihard om terug te komen, waarna hij op wedstrijdniveau nog een ontwikkeling moest maken. Tegen de Friezen toonde hij aan dat het niveau van vóór zijn blessure weer te pakken heeft. Dat komt goed uit, met het Champions League-duel met Celtic in het achterhoofd.

Verdediger: Théo Barbet (Almere City)

Almere City moest er lang op wachten, maar zondag pakte het eindelijk haar eerste punt in de Eredivisie. Théo Barbet speelde in het duel een cruciale rol. Afgelopen voetbaljaar toonde hij in de Keuken Kampioen Divisie al aan dat hij een belangrijke man in de achterhoede was, maar ook op het hoogste niveau lijkt het voor hem geen probleem om zijn team bij de hand te nemen.

Verdediger: Quilindschy Hartman (Feyenoord)

Naast Trauner blonk Quilindschy Hartman zaterdag eveneens uit. De linksback lijkt vergeleken met vorig seizoen wederom een stap te hebben gezet en stoomde tegen sc Heerenveen veelvuldig op langs de zijkant. Het maakte het spel van Feyenoord niet alleen dynamischer, ook profiteerde de ploeg op de helft van de tegenstander flink van de voetballende kwaliteiten van Hartman.

Middenvelder: Victor Jensen (FC Utrecht)

FC Utrecht wist onder leiding van Ron Jans direct een overwinning te behalen. De oefenmeester was nog zoekende naar zijn team en koos onder meer voor Victor Jensen, die hij nog amper kende. Met een doelpunt, hard werk en het gebruik van zijn creativiteit had de hoofdtrainer daar echter allerminst spijt van. Het moet Jensen vertrouwen geven voor de komende weken.

Middenvelder: Michel Vlap (FC Twente)

Ajax werd op bezoek bij FC Twente zeker in de eerste helft van het kastje naar de muur gestuurd. Dat kwam voor een belangrijk gedeelte door het steeds vrijlopen van Michel Vlap. De middenvelder herkende de ruimtes en was niet bang om de combinaties aan te gaan. Oosting benadrukte na afloop dan ook dat hij voor Vlap de komende weken een belangrijke rol ziet weggelegd.

Middenvelder: Mats Wieffer (Feyenoord)

Mats Wieffer kreeg aan het begin van het seizoen de nodige kritiek op zijn veldspel. Zelf vond het talent van Feyenoord ook dat hij ondermaats presteerde. Nu het team van Arne Slot steeds meer in elkaar valt en ook Wieffer beter in het geheel past, zijn de kwaliteiten van vorig seizoen bij hem terug te zien. Tegen sc Heerenveen werd zijn harde werken beloond met een doelpunt.

Middenvelder: Joey Veerman (PSV)

Joey Veerman is dit seizoen niet te houden. Onder Peter Bosz slaagt hij er vrijwel elke week in om als belangrijkste PSV’er zijn verantwoordelijkheid te nemen. De middenvelder krijgt de vrijheid om op zoek te gaan naar ruimtes, acties te maken en voor het doel belangrijk te zijn. Het legt PSV bepaald geen windeieren, want Veerman lijkt elke week alleen maar beter te worden.

Aanvaller: Noa Lang (PSV)

Waar er in de media volop discussies zijn rondom het rapnummer dat Noa Lang heeft opgenomen, ging de aanvaller tegen NEC gewoon verder waarmee hij gebleven was. De buitenspeler maakte een doelpunt en was zoals gebruikelijk dreigend aan de zijkanten. De opponent had er moeite mee, waardoor er voor de ploeggenoten van Lang ruimte ontstond om te voetballen.

Aanvaller: Luuk de Jong (PSV)

Als er een speler bij PSV is die dit seizoen weet te verrassen, dan is het Luuk de Jong wel. De centrumspits had vorig voetbaljaar nog moeite om aan de verwachtingen te voldoen, maar straalt sinds de zomer weer volop. Dankzij twee doelpunten tegen NEC is hij Luc Nilis inmiddels voorbij op de lijst van ‘topscorer aller tijden bij PSV’. Het levert hem de prijs van ‘sterspeler’ op.

Aanvaller: Igor Paixão (Feyenoord)

De creativiteit die Feyenoord in het duel met sc Heerenveen op de mat legde, kwam onder meer door de grote vorm van Igor Paixão. De Braziliaanse aanvaller swingde over het veld, maakte een treffer en hielp zijn teamgenoten volop met steekpasses en voorzetten. Het wordt interessant om te zien of hij dit niveau ook in het miljoenenbal kan bereiken.

Welk team leverde de knapste prestatie?

  • Feyenoord
  • PSV
  • FC Twente
391+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie