‘FC Utrecht wil zaken doen met Ajax en gaat voor dubbelslag’

Foto: ‘FC Utrecht wil zaken doen met Ajax en gaat voor dubbelslag’

FC Utrecht gaat zich op de slotdag van de transfermarkt nog versterken met een tweetal spelers. De negentienjarige aanvaller Anthony Descotte komt op huurbasis over van RSC Charleroi, met een optie tot kop. Daarnaast willen de Domstedelingen Victor Jensen overnemen van Ajax.

Utrecht heeft bij de komst van Descotte twee opties bedongen. De aanvaller kan in de zomer nog voor een jaar gehuurd worden, maar kon ook definitief gekocht worden meldt Utrecht via de officiële kanalen. De Belgische jeugdinternational wordt gezien als groot talent.

Technisch directeur Jordy Zuidam is dan ook blij met het vastleggen van Descotte. “Anthony is snel, heeft een goede passeeractie, veel diepte in zijn spel en een geweldig schot in beide benen. Hij is bovendien leergierig en gedreven: een op en top professional. Deze combinatie van factoren maakt dat we zeer verheugd zijn over zijn komst naar FC Utrecht. We geven hem de tijd om zichzelf thuis te voelen in Utrecht, zodat hij in een vertrouwde omgeving de volgende stappen kan zetten in zijn ontwikkeling.”

Jensen naar Utrecht

Volgens De Telegraaf gaat Utrecht Jensen definitief overnemen van Ajax. Jensen kwam het afgelopen kalenderjaar op huurbasis uit voor Rosenborg BK. Utrecht, dat nog op zoek is naar een extra middenvelder, ziet in Jensen daarvoor de perfecte kandidaat. Bijkomstig voordeel voor Jensen is dat de Deen Michael Silberbauer nu hoofdtrainer is bij Utrecht. Silberbauer kent zijn landgenoot goed, waardoor een overgang naar Utrecht voor de hand lijkt te liggen. Jensen heeft bij Ajax nog een contract tot medio 2024 en speelde dit seizoen nog geen enkele competitiewedstrijd voor het eerste elftal. Wel kreeg hij onlangs een invalbeurt tijdens het bekerduel tegen FC Den Bosch.

Eindigt Cambuur tegen Ajax in 1-4?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Is Jensen een aanwinst voor Utrecht?

  • Ja
  • Nee
628+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie